Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brabbitz

    tag

    válasz Rowon #50827 üzenetére

    Szia!

    Dell Latitude D610-m van, ami gyakorlatban egy DDR2-es, elég massziv laptop. Semmi pénzért jutottam hozzá kb, de sajnos csak Windows XP-ig van támogatása driver ügyileg.

    Ebben egy 1.6Ghzes Pentium M lapul, 2GB DDRII Ram mellett, integrált kártyával (sajnos X300-as verziót nem találtam ott.)
    Windows XP SP3 legacy update-el felfrissitve, +POSReady patchek.

    Ahhoz képest hogy a gép papiron alkalmatlan böngészésre, hát meg kell cáfolnom. AV nélkül rendkivül gyors, de én azért raktam fel egy Malwarebytest a legfrissebb adatbazissal a biztonság kedvéért, de egyébként a mai virusok többsége ironikuson modon x32es XP-n el se fut, meg nem is igazán target ez a rendszer, mert alig használják, főleg netre dugva, és ha használják is mint én, egyszerűen nem bankolok rajta, nincs semmi fontos adat. Wi-Fi-d legyen jól letitkositva a biztonság kedvéért. De a legjobb virusirto a saját eszed. Ha nem jársz olyan oldalakra, csökkented a valószinűségét annak hogy bekapsz valamit. Az XP használható, főleg modern Firefox alapú böngészőkkel mint pl a Mypal 68. (vagy 29, de ezt csak akkor ajánlom ha tényleg rendkivül régi számitógéped van, vagy régi oldalakat látogatsz, mivel ez kevésbé erőforrás igényes, de alig- vagy nem is tölt be mindent.) :)

    A legtöbb programnak megvan a maga XP-s verziója régebbről, amelyiknek nincs sajnos azt el kell felejteni, vagy alternativa után nézelődni. Vagy a Vista felé, ugyanis egy kernel moddal a legtöbb Windows 7 cucc futni fog Vista-n is ami hatalmas előny.

    Meg van a vibeja ennek a dolognak, én boldogan használom ezt a gépet forumozásra, böngészére, ha valami komolyabb, fontosabb kell, akkor ott van a többi gép. ;]

    Ha bármi kérdés van, és ha tudok segiteni, vagy tapasztalataidat ird meg nyugodtan ide vagy privátban. :))

Új hozzászólás Aktív témák