Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zserrbo

    aktív tag

    Egy másik fórumról idézném magam, hátha itt valaki segít.

    Nekem egy nagyon összetett problémám van, remélem valaki tud segíteni.
    Tegnap észrevettem, hoyg elromlott a rendszervisszaállítása az XP-nek. Egyszeráen nem megy egyik mentésre se a visszaállítás. Emellett a zEasyTune 5 és a NOD32 se működik normálisan. Be se töltenek. Előbbivel amúyg csak a proci hűtőt szabályozom.
    Anno már volt, hoyg elromlott a csökkentett mód és volt már, hoyg a rendszervisszaállítás is. Azóta XP telepítőlemezt is cseréltem. Szeretném megtudni milyen okokból romolhat el a csökkentett mód és főleg a rendszervisszaállítás. Mert nagyon idegesít, hogy valamit rosszul csinálok vagy nemtom és ez elsz a vége. Aztán rakhatom újra az Xp-t, mert a javítás funkciót se tudom használni. Rossz szokásom, hogy nem adtam meg eddig rendszergazdai jelszót telepítéskor, így akármit írok be a javítás opción belül nem megy tovább a folyamat. Gondoltam, hoyg bemegyek a kiskapun a "Rendszergazda" fiókba, de hiába nem adtam meg jelszót mégse megy most a ctrl+alt+del-es trükkel.
    Hogy miket csináltam a napokban?
    nem sorrendben, de ezeket: call of duty 4 telepítése, Hamachi (bár felesleges volt) telepítés (na ez talán ludas lehet utána jöttek a gondok, hoppá, meg fogom nézni. Amúyg fel se akart menni a drivere, csak csökkentett módban ment fel. Aztán a Javát, a nod32 3.0563-ra frissítettem (a nod mostmár azt írja ki hosszú idő után, mikor nem sikerült a betöltése: "Error communicating with Kernel". Mást nem telepítgettem. Kb egyszerre frissítettem a nodot, Hamachit és jv16Power Toolsal, kitakarítottam a registry-t. Persze csináltam biztonsági mentés, vissza is állítottam így az nem lehetett gond. És utáan egy defragmentálást is elvégeztem a rendszer partícióján.

    Szval valakinek van ötlete mi a gond?

    Még azt is kérdezném miylen progit ajánlotok a Windows beépített eseménynaplójának a kiváltására, mert sztem elég szar. Alig naplóz valamit abból ami fontos lenne számomra. És még egy milyen programot kérdés, hogy a windows rendszervisszaállítását kiválthassam? Ha van oylan, ami autómatiksuan ment pl telepítéseknél vagy pl naponkéntra ütemezhető az jó lenne. Hallottam a Norton Ghostról, bár nem ismerem, hoyg jó lenne-e erre.

    Előre is nagyon köszönöm, anank aki segít vagy próbál.

    u.i:
    Hamachit töröltem, egy újonnan létrehozott rendszervisszaállítási pontra engedte a dolgot, de a régebbiekre nem :S Legalábbis a 2-3 nappal előttiekre.
    u.i 2: Az Everest 4.2 nem látja a VGA-n és a winyón kívül a többi hőérzékelőt. Eddig látta :S :S

    u.i3:
    És 2 szoftvernél ilyen hiákba ütközöm:
    Az EasyTune törlésekor nem tud leállítani valami divert, bár a törlés complete, hiába telepítem újra sose bírja betölteni a drivert, ezt írja:

    A nodot meg nem tudom újratelepíteni, mert mindig ezt és még a kernel szolgáltatással kapcsolatban ír ki hibát telepítéskor, ha ignore-t nyomok, majd végül már csak retry és cancel marad.

    AMúgy az normális, ha a gyári intel hűtőm ugye le áll be kapcsol elég gyakran, de azért már kevésbé mint a régi lappal. Az zavar, hogy mielőtt bekapcsolna vagy 5 mp-ig "nyüszít" valamije :S Ez mi lehet és miért?

Új hozzászólás Aktív témák