Hirdetés

Aktív témák

  • vhw

    addikt

    válasz Spori85 #5921 üzenetére

    Csak a Valentine-ról tudok elsőkézből infokat mondani.
    Előnyei:
    - igen jó MM, mindig top tank, avagy maximum 4es tankokkal kerülhet össze
    - én vacak meccsen is összeszedek vele 8-10ezer kreditet prem nélkül, a kivételesen jó csatáknál pedig 20k fölé is megy a kredit (ez premmel már 30k, ami nem rossz egy ilyen kis vacaktól, főleg h a javítás-lőszer rommá lőve és üres ammo rack-el is maximum 2k)
    - viszonylag jó páncélzat, hiába light besorolás nehéz tankként kell vele játszani. de ez a páncélzat inkább csak a 3as tankok lőszereit pattintja
    - igen jól fordul - közelharcnál jól jön
    - a látótávja és rádiója egész jó
    - a kisebb kaliberű arty lövéseket egész jól bírja, hacsak nem motorteret ér a találat
    - az ágyú gyorssan lő

    Hátrányok:
    - az ágyú igen gyenge és ráadásul kevés a lőszer. A 3as tankok többségét gond nélkül lövi bárhol, de a 4esek közül igen sokkal meggyűlik a baja szemből; Hetzer, M3 Lee, AMX 40, PzIII, B1, T40, másik Valentine... Az AMX és B1-en kívül viszont mindet viszi oldalról és hátulról. A B1et szemből láncon keresztül lehet sebezni, az AMX-et csak hátulról a motortérnél. (másik Valentine-t is leginkább ott de oldalról a motortető bordázott részét is át lehet lőni) További hátrány, ami olykor előfordul, hogy a kis kaliberű ágyú miatt gyakran ad be 0dmg criteket, ahol egyébként nem kéne neki.
    - a páncélzat (igen, egy bizonyos szint felett: 75-100as pen ez a páncél sajna nem véd meg. És bizony elég sok tanknak (T4es tank, 3as TD-k) van már ilyen ágyúja ezen a szinten)
    - kis végsebesség, gyenge gyorsulás

    + Én spall linert és ventit használok rajta.

    A legtöbbet játszott tankom, szeretem, de igényel egy sajátos stílust. Elég agresszívan játszok vele, mert ezen a szinten sok a "gyáva" vagy szebb szóval passzív játékos, aki inkább nem kezdeményez, csak várja, hogy a csöve elé menj. Na ez igaz oda-vissza, olykor a saját csapatod se akar megmozdulni, csak ha mész előre, vagy spotolsz nekik. Ezzel a tankkal maradéktalanul ki kell használni azt, hogy az ellenfelek általában tapasztalatlanok, tétováznak, illetve tankjuk nincs kifejlesztve és a legénységük sem 100%-os. Nagyon jól ki kell használni a pálya adta lehetőségeket is, és priorizálni a célpontokat; minél előbb likvidálni a rád leginkább veszélyes de gyengén páncélozott tankokat (T28, 3as TD-k, artyk). A jobban péncélozott 4es tankokkal pedig igen körültekintően bánni (ami nem megy szemből láncolni megkerülni azonnal, vagy fedezékbe bújva várni, hogy a saját tankok/artyk löjjék)

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

Aktív témák