Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz frankdelgado #93030 üzenetére

    Ne hallgass azokra, akik szerint monitoron nem illik konzollal játszani. Ez egy oltári nagy marhaság. Mindenki azon játszik, amin kényelmes vagy jobban illik a pénztárcához.

    Sokan azt is elfelejtik, hogy a TV-k nagyobb képátlója semmit sem számít, minden a nézési távolságon múlik. Egy 24" méretű monitor 80 centiről pont olyan, mint egy 48" méretű TV 180 centiről (a THX ajánlás alapján). Bár nem reprezentatív felmérés, de saját tapasztalat, hogy a legtöbben ennél jóval messzebbről, inkább 2,5 - 3 méterről nézik, amihez 65"-75" méretű TV kellene és akkor még csak az asztali 24" monitoroddal tartod a lépést, nem számoltunk a 27" vagy nagyobb méretű monitorokkal, amikkel gazdaságosan csak vászonnal és projektorral tudod felvenni a versenyt.

    Egy barátom tavaly újított a játékos felszerelésén. Van egy régebbi gépe, ami felett eljárt az idő, de játszani akar az újabb játékokkal is. 100 ezerből nem tudott volna semmi értelmeset kihozni, így inkább vett egy használt PS4-et, egy használt 24" Full HD monitorral. A régi játékokkal PC-n tolja, az újakkal meg PS4-en. Mindkét gép HDMI-vel csatlakozik és egy gombnyomásra tud váltani a két bemenet között. Van egy 42" méretű HDTV-je is, de 2 méterről nem olyan nagy, mint beülni a 24" monitor elé (meg játékra elég kaki az a TV, túl magas az input lag, de a képe szép, csak filmre tartja).

    Szerintem elég nagy baromság, hogy a konzolos nem játszhat monitoron. Nekem 42"-es TV-m van, Xboxos játékhoz betolom a fotelt a TV elé (kb 1,6 - 1,8 méter), de amikor visszaülök a PC-hez játszani (24" monitor, kb 60-70 centiről), akkor mindig jóval nagyobbnak érződik az asztali monitorom.

Új hozzászólás Aktív témák