Hirdetés

Aktív témák

  • syl5

    őstag

    válasz bunnyhu #19327 üzenetére

    A boot folyamat a Boot ROM-ban kezdődik. Itt a hardverhez szorosan kötődő kezdeti inicializációs kód található. A Boot ROM-ban lévő kód lefutása után átadódik a vezérlés a bootloader-nek. A bootloader felparaméterezi a Linux kernel-t az indításhoz, majd átadja a futást a kernel-nek amely elindítja a megszakítás kezelést, cache-elést, létrehozza a virtuális memóriát, elindítja az init processzt amely aztán sorban beüzemel minden szolgáltatást, majd végül feláll az Android rendszer.
    Ha recovery módban indítjuk a telefont, akkor a bootloader a recovery-nek adja át a futást.

    Az ábrán amit linkeltél az egész a ROM.
    ROM frissítés során általában lecseréljük az ábrán lévő összes rendszerelemet, de van olyan is hogy az új ROM nem tartalmaz új kernelt, így azt nem cseréli le a flash-elés, mert felesleges lenne.
    Nehéz egyébként megfogni a ROM fogalmát, mert nem helyes az elnevezés.
    A boot.img a kernel, a system.img az alkalmazások, alkalmazás framework-ök, és library-k, valamint runtime-ok.
    A recovery.img a recovery terület.
    A csodazip annyival mélyebb egy ROM-nál (system.img+boot.img), hogy lecseréli az összes partíciót, és a Boot ROM-ot is.

    Én röviden így látom. Nem biztos, hogy helyes.
    Bővebben:
    Boot folyamat bővebben képekkel
    Android developer

    (#19334) latis666
    Az lehet, hogy sok szívástól megkíméled magad, de az úgy már nem 36 000 pénz, hanem alsó hangon is 60 - 70 000... Akkor meg már inkább egy Desire, vagy Galaxy S, vagy ha meg akarsz szabadulni az Android-os buherától, akkor egy 3GS...

    Nap, mint nap új ROM-okhoz:
    Ezek még csak mind tesztverziók! Nem véletlenül alpha a neve Paul ROM-jainak sem. Alpha, tehát még Beta se, nagyon messze van a Final-től!
    A ROM készítők biztos, hogy nem főállásban készítik a ROM-okat, pláne aki ingyenesen elérhetővé teszi, így se idejük, se türelmük, sokszor még megfelelő eszközük sincs a tesztelésre! Így a tesztelés ránk marad! Így fedezik fel a hibákat, és így javítják utána azokat!
    Ha nem adnának ki csak totálisan bug-mentes verziókat, akkor kb fél év múlva használhatnánk csak Froyo-t, és az sem lenne teljesen hibátlan!

    Akksi:
    (#19403) sing1ep1ayer már említett, hogy az ébresztő a ludas az éjszakai 5-8 % akksi esésnek.
    Én is ezt tapasztaltam,de kicsit pontosítok rajta.
    Tegnap délután 4-kor letettem a telefont. Aludt este 11-ig. 7 óra alvás után semmit nem csökkent az akksi, 100 %-on volt 4-kor is és este 11-kor is. Pici nyomkodás éjfélkor fekvés előtt 94 %. Gyári, alap ébresztő bekacsol. Reggel 10-kor ébresztett, rögtön kinyomtam. Akksit néztem: 88 %. Eléggé az a gyanúm, hogy a beépített ébresztő kajálja meg éjszaka alatt a kb 5 %-ot. Most egész nap nem fogok hozzányúlni, kíváncsi leszek az eredményre. Ha nem esik max 1-2 %-ot, akkor tuti hogy a beépített ébresztő a ludas, ami viszont ismét gáz..
    2.1 droid még mindig. 2G, wifi, gps kikapcsolva, viszont cellainfo alapján történő helymeghatározás be.
    Másnál hasonló tapasztalat? A Rom-ot is írjátok már oda, meg hogy melyik ébresztő app-al, meg repülő mód, vagy sem. Mert ez nem mind1...

    [ Szerkesztve ]

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Aktív témák