Hirdetés

HP ProBookok a porondon

HP ProBook 5330m

Egészen gusztára sikeredett a HP ProBook 5330m modellje. Olyan, mintha ez a 13,3 hüvelykes masina a 6460b csinos, trendi, de kevésbé okos húgicája lenne. Fedelét jól láthatóan fémből készült betét díszíti, amilyet a korábbi ProBookok is kaptak, a kellemes, világosszürke szín sem ismeretlen számunkra. Új viszont a gép vastagsága, pontosabban vékonysága. Ma a pengeség a divat az irodában is, minden bizonnyal ezért született a ProBook 5330m.

Belül is formás egy masina, bár a HP gépek ismerőinek egyből feltűnhet, hogy formai megoldásainak egy részét az aktuális EliteBook csúcsmodelltől nyúlta, de hát a sztároktól illik – sőt kötelező – elcsenni ezt-azt. Szóval a fekete keretbe kapunk egy szép, matt kijelzőt, ami alá egy keretes, szögletes, fémnek látszó, de valójában műanyag vázat tettek; ebben jól mutat a fekete, szigetes billentyűzet alatta a megfelelő életérzést adó, kissé sötétebb fémbetéttel. Szerencsére itt is magnéziumötvözet lapul a műanyag alatt. Mint a sikkes magassarkúnál, itt sem akkora vész, hogy a megjelenésnek áldozata lett a kényelem, vagyis a touchpadet meglehetősen szűkre tervezték.

Bár lett volna hely bőven, azért sikerült a csatlakozókat elég szerencsétlenül elosztani. Jobbra előre került a kombinált hang ki- és bemenet, melynek a be része megfelelően kialakított csatlakozóval érhető el. Ezután egy nagy szünet, majd két egymásra zsúfolt USB 2.0 aljzat jön, őket ez Ethernet és elektromos hálózat csatlakozója követi. Hátul a trendi vékonyág megkövetelte zsanérkialakítás miatt nincs semmilyen aljzat, és a fedél sem nyitható teljesen. Balra elöl van a kártyaolvasó, utána jön az egymásra zsúfolt HDMI és eSATA-s USB 2.0, ami helyett most már talán az USB 3.0 lenne időszerű. Ezután az analóg monitorkimenet, majd egy nagy üres rész következik, mely alatt a fekete, vékonyító sávban szellőzőnyílás húzódik, végül kapunk egy Kensington zár felfogatót.

Alulról is nagyon – talán túlzottan – elegáns a ProBook 5330m. Kellemes, gumis bevonatot kapott a két részre osztott lemez. Ugyan akkumulátorát nem látni közvetlenül, de a fedél hátsó részét eltávolítva kiderült, hogy cserélhető. Meg sajnos az is, hogy csak négycellás, 41 wattórás. Extra akkut biztosító dokkoló nincs, így marad a gyakori töltögetés. Annak ellenére, hogy divatos, vékony gépről van szó, minden lényeges alkatrésze elérhető a fedél első része alatt, sőt 3G modemet és még egy szabad mini PCI Express foglalatot is kapunk. Itt a ProBook 6460b-ben látottnál is kisebb helyre préselték be a processzort és a chipkészletet, továbbá a szellőztető ventilátor és a hőleadó is kisebb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés