Hirdetés

Lapolvasók tesztje 3/1.

HP ScanJet 2400C

A HP alap szkennere a ScanJet 2400C. S miért alap? A 2400C-nek nincsen diafedél-csatlakoztatási lehetősége, nem lehet hozzá kapni lapadagolót és sima USB-csatolófelülettel rendelkezik. Külseje elegáns, mellőz minden extravagáns színkombinációt, s könnyedén beleillik a mindennapokba. Az elején két gomb kapott helyett, melyek segítségével közvetlenül beolvashatjuk anyagainkat, illetve – ha van nyomtatónk – egyből másolhatjuk is azokat.


Táp és USB-csatlakozók

A fedél levehető, és csúszkás megoldásának köszönhetően akár egy könyvet is ráhelyezhetünk az olvasólapra.

Felépítése egyszerű, súlya alig van; a készülék háza igényes műanyagból van. Érthetetlen módon csak két lába van gumiból, a másik kettő sima műanyag tülök.


Csak a két hátsó láb van gumiból


A HP 2400C nem túl magas, a fedél felülete sík

A szoftver telepítése gond nélkül ment, s kedvenc képfeldolgozó alkalmazásunkban magyar nyelven köszöntött minket a HP lapolvasó szoftvere.

A kezelőfelülete letisztult, minden a helyén van, s egyszerűen kezelhető. Kellemesen lehetett volna dolgozni a készülékkel, ha a szoftver nem ragaszkodott volna minden egyes beolvasás után a megvilágító lámpa bemelegítéséhez. Igazából érthetetlen, hogy miért kellett egy ilyen fölösleges lassító lépcsőt beépíteni az amúgy nagyszerű programba. Működés közben egyenletes, halk léptetőmotor- és mechanikus zaj hallatszott, ami szerencsére sosem érte el a zavaró szintet. A tipikusan süllyedő hajó kétségbeesett ropogásaira emlékeztető zörejek elmaradtak.

Ami tetszett:

  • Tetszetős, puritán külső

  • Jó szoftver

  • Megfelelő sebesség


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés