Hirdetés

All-in-Wonder kártya HD videózáshoz

Hosszabb kihagyás után újra All-in-Wonder kártyával jelentkezik az AMD, mely tévétuner, video(de)kódoló és 3D-gyorsító funkciókat egyesít magában. Az ATI All-in-Wonder HD nevű modell július végén kerül piacra Észak-Amerikában, alapját a Radeon HD 3650 grafikus processzor, valamint a Theater 650 Pro lapka képezi. A tunerrel be lehet fogni analóg (NTSC), illetve normál és nagy felbontású digitális (ATSC, ClearQAM) tévéműsorokat, és az opcionális csatlakozópanel bemeneteit felhasználva videók digitalizálására is lehetőség nyílik.

AMD ATI All-in-Wonder HD

Már a hardver gondoskodik a képminőség javításáról, a grafikus processzor UVD egységére alapozva megoldott a nagy felbontású videók dekódolása, és mindezt az Avivo HD utófeldolgozó eljárásai teszik teljessé. A kártya videók rögzítése, (át)kódolása során is a CPU segítségére siet.

Az All-in-Wonder HD 120 stream processzort tartalmazó GPU-ja 725 MHz-en jár, a 128 bites buszra csatlakozó DDR2 memória órajele pedig 600 MHz. A kártya PCI Express 2.0 x16 alaplapi csatlakozóval rendelkezik, a külön panelt nem számítva dual-link DVI és 5.1 csatornás hangot is továbbító HDMI kimenettel szolgál. Bár az ATI Theater 650 Pro chip támogatja az európai szabványokat is (PAL, SECAM, DVB-T), arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy az AMD valamelyik partnere forgalmazza-e majd kontinensünkön az új All-in-Wonder modellt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés