Új AMD videokártyák profiknak

Új termékcsaládot vezet be az AMD a professzionális grafikus kártyák piacára ATI FirePro néven. Az új 3D-gyorsítókat a FireGL kártyákhoz hasonlóan mérnöki, formatervezési feladatokhoz és különféle digitális tartalmak készítéséhez ajánlják, az azonban egyelőre nem világos, hogy a két termékvonalat egymáshoz képest hogyan pozicionálja a gyártó, egyáltalán megmarad-e hosszabb távon a FireGL márkanév.

AMD ATI FirePro V5700

A FirePro család egy belépőszintű és egy középkategóriás modellel lép színre. Az ATI FirePro 3D V3700 egy előző generációs (még ring bus memóriavezérlőt tartalmazó) GPU köré épül, melyben 40 stream processzor található, hozzá pedig 256 MB GDDR3 memória csatlakozik, mely a 64 bites busz miatt csak 15,2 GB/s sávszélességet kínál. Kimenetként két dual-link DVI-I port áll rendelkezésre, melyekből adapterrel analóg videojel is nyerhető.

Az ATI FirePro 3D V5700 már 320 stream processzor erejét bocsátja rendelkezésre, és a 512 MB GDDR3 memória sávszélessége is nagyobb (28,8 GB/s) a 128 bites interfész jóvoltából. A monitorkimenetek panelján egy dual-link DVI-I található, mellette két DisplayPort csatlakozó sorakozik. Mindkét típus támogatja a DirectX 10.1 és OpenGL 2.1 API-kat, és részük a videofeldolgozást hardveresen segítő, a Radeonokból ismerős UVD2 technológia is. A kisebbiket már szállítják 99 dolláros ajánlott áron, a nagyobbikra szeptemberig kell várni, és 599 dollárba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés