Árkádot otthonra Raspeberry Pi-vel

A Pimoroni tetszetős szettjével bizonyos fokig újraélhetjük gyermekkorunk digitális álmait.

Az olyan egykártyás számítógépeknek, mint amilyen például a Raspberry Pi, számos területen vehetjük hasznát, és remek alapot kínálnak egyéni projektek megvalósításához. Láthattunk már rájuk épülő NAS-t, házilag barkácsolt iPodot, médiacentert, miegyebeket. Az egyik népszerű felhasználási mód az árkádgépek emulálása, s bár ennek költségei magasra kúszhatnak, a Pimoroni Picade Console kit 60 fontban megáll, és a megépítés sem tarthat tovább egy-két óránál.


[+]

A készlet tulajdonképpen nem más, mint egy arcade stickkel kombinált speciális burkolat a kis Pi 4-es számára, amit természetesen külön kell megvásárolnunk. Ha már megvan, akkor csak egy USB Type-C-s tápegységre, egy microSD kártyára, illetve egy HDMI kábelre (na meg persze egy kijelzőre és egy csavarhúzóra) van szükségünk, és indulhat is az esti móka.

[+]

A Picade Console Picade X HAT alapokon nyugszik, és a négyirányú joystick mellé hat játékhoz való, valamint négy utility gombot (és egy dedikált power kapcsolót) kapunk. A csomag részét képezi egy integrált DAC is, ami I2C segítségével kommunikál és 3 wattos erősítője van – a hangok egy mono hangszórón keresztül szólalnak meg.

A 245 x 120 x 140 mm-es eszköz alján gumitappancsok kaptak helyet az asztalon való csúszkálást elkerülendő. A gyártó az ingyenesen letölthető RetroPie-t ajánlja operációs rendszer gyanánt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés