Megfizethető okos ASUS router érkezik

A tervek szerint idén márciusban jelenik meg az ASUS RT-N14U egysávos, IEEE 802.11b/g/n szabványú (max. 300 Mbps) Wi-Fi routere, ami viszonylag alacsony ára ellenére mindent tudni fog, amire az átlagos otthoni felhasználónak szüksége lehet. A MediaTek MT7620N chipes útválasztó hátoldalán többek között megtalálható lesz az elmaradhatatlan USB 2.0-s port, amire nem csak külső tárolót vagy nyomtatót fűzhetünk fel, hanem a 3G/4G-s USB modemeket (stickeket) is fogadja ezen keresztül.


[+]

A csatlakoztatott tárolón lévő adatok nem csak a helyi hálózaton, azaz közvetlenül a routeren kommunikáló klienseken lesz hozzáférhető, hanem hálózaton kívülről az ASUS AiCloud szolgáltatásnak köszönhetően (akár okostelefonról) is elérhetjük állományainkat. Ráadásul a szolgáltatás együttműködik az ASUS webes tárhelyszolgáltatásával, a WebStorage-el is, így ennek tartalma az AiClouddal közös felületen érhető majd el az ASUSWRT-be integrált kezelőpulton keresztül. Az AiCloudon felül az RT-14U szoftvercsomagjának része a Download Master is, aminek segítségével a router menüjéből is kezdeményezhetünk letöltéseket (akár BitTorrentet is) közvetlenül az USB portra csatlakoztatott adattárolóra, így nem szükséges notebookunkat, PC-nket ilyen és ehhez hasonló letöltési feladatok miatt folyamatosan bekapcsolva tartani (például éjszakára).


[+]

Az RT-N14U külseje a gyártó aktuális felsőkategóriás routereire fog hasonlítani, nem csak dizájnban, hanem felépítésben is. Ennek megfelelően az újdonság is beépített antennákkal és hátulra helyezett Ethernet csatlakozókkal érkezik. Utóbbiakon tetten érhető némi spórolás, ugyanis mindegyik 10/100 Mbps átviteli sebességre képest legfeljebb, így a Gigabit Ethernetben rejlő lehetőségeket helyi hálózaton belül sem használhatók ki.

Az ASUS RT-14U megjelenése márciusban esedékes, bruttó ajánlott végfelhasználói ára 14 900 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés