Újabb taggal bővül az ASUS USB-s Xonar Essence DAC és fejhallgató-erősítő család

Az ASUS bejelentette Xonar Essence STU jelzésű külső, USB 2.0-n kapcsolódó digitális-analóg átalakítóját (DAC) és fejhallgató-erősítőjét, amely a többféle verzióban (Plus, Muses Edition) elérhető Essence One mellé érkezik.

Az új, STU variáns a Xonar Essence ST/STX belső hangkártyák tudására épít, de még rátesz erre egy lapáttal, mivel a tervezők olyan alkatrészeket használtak fel, mint a Texas Instruments PCM1792A DAC és a TPA6120A2 fejhallgató-erősítő, mely utóbbi akár 600 ohm impedanciájú fejhallgatókat is meghajt. A műveleti erősítők is a Texas Instruments termékei, méghozzá egy pár NS-LME49720 és egy darab NS-LM4562NA op-amp található benne, amelyeket a felhasználók most is szabadon cserélhetnek, míg a kondenzátorok terén sem adták lejjebb a WIMA FKP2 és Nichicon Finegold típusoknál.


[+]

Emellett a Xonar Essence STU precíziós órajel-állítási lehetőséget és aszinkron audioátvitelt alkalmaz az élethű, jittermentes megszólalás érdekében. Nem szabad megfeledkezni a bithelyes lejátszásról sem, amit az ASIO driver biztosít. További speciális lehetőség, hogy a Xonar Essence STU hangerő kezelőszervei egy rövidzárdugó (jumper) segítségével kiiktathatók, így előerősítőként is használható egy végfok erősítő előtt.


[+]

Külső eszközként, állítva és fektetve is elhelyezhető Xonar Essence STU könnyen elérhető vezérlőelemeket biztosít, nem kell szoftver beállításai között keresgélni, ráadásként a két hangerőszabályzó gombbal egyszerre állítható a hangszórók és a fejhallgató szintje. Lehet választani kis és nagy erősítésű módok között, így a termék fej- és fülhallgatók, valamint headsetek igen széles tárházával használható – legyen az kis vagy nagy impedanciájú. A ki- és bemeneti csatlakozók között található sztereó RCA kimenet, 6,3 mm-es fejhallgató jack, két digitális bemenet (egy optikai és egy coax), és egy 3,5 mm-es AUX jack bemenet is.


[+]

Az ASUS Xonar Essence STU május végétől lesz kapható 399 dolláros javasolt végfelhasználói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés