Hirdetés

Befutott az AMD Fiorano platformja

Az AMD bemutatta a Fiorano névre keresztelt szerverplatformot, melynek segítségével a vállalat – az Intelhez hasonlóan – komplett rendszert tud kínálni a szerverek piacán. Az Opteron processzorokhoz az elmúlt években az NVIDIA és a Broadcom szállított vezérlőlapkákat, ám az AMD SR5690, SR5670 és SR5650 jelzésű vezérlők az SP5100 déli híddal kiegészítve némileg fejlettebb technológiát nyújtanak.

A vezérlőhidak párosával összesen négy Socket F tokozású Opteront kezelnek, míg a déli híd az egyik lapkához köthető. A rendszert az ATI ES1000 grafikus processzor teszi teljessé, ami négy PCI Express csatornán kapcsolódik az SP5100 jelzésű lapkához. Az SR5690, az SR5670 és az SR5650 nevű vezérlők támogatják a teljes sebességű HyperTransport 3.0 linket, a HotPlug képességgel felvértezett PCI Express 2.0 csatlakozókat, valamint az I/O Memory Management egységet (IOMMU). Ez a technológia a platform virtualizációs teljesítményét hivatott megnövelni, közvetlenebb kapcsolatot teremtve a processzor és az I/O egységek között, továbbá képes megakadályozni az I/O eszközök illegális memóriahozzáférését is.


AMD Fiorano platform [+]

A vezérlőhidak közötti különbség a támogatott PCI Express sávokban rejlik. Az SR5690 42, az SR5670 30, míg az SR 5650 22 sávot támogat, melyek 11, 9 és 8 portra oszthatók szét. A déli híd a hat darab SATA mellett hat PCI eszközt kezel, támogatja az eSATA portot, valamint a RAID funkciót. A lapkák fogyasztása sem nevezhető soknak, hiszen a vezérlők 12,6 és 18 watt közötti energiát igényelnek, míg a déli híd beéri 4 wattal is.

Érdekesség, hogy az AMD Fusion Render Cloud a Fiorano platformra épít. A korábban már bemutatott technológia hatmagos Istanbul processzorokra alapoz, melyek az SR5690 típusú vezérlőhidakhoz kapcsolódnak, a grafikus feldolgozást pedig rendszerenként négy darab FireStream kártya segíti. Ez azt jelenti, hogy egy HD Cloud 240 központi egységből és 480 grafikus processzorból áll.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés