Hála az égnek, van már 16K-s tévé is!

A BOE rukkolt elő egy 110 hüvelykes, extrém magas felbontású eszközzel.

A közelmúltban véget ért SID Display Week 2023 eseményen rántotta le a leplet a BOE a világ első 16K-s televíziójáról. A modell 110 hüvelykes képátlóval bír, és 15360x8640 képpont megjelenítését biztosítja, ami tizenhatszor nagyobb részletesség, mint amit a 4K produkál. Ez egyébként azt jelenti, hogy az említett 110 hüvelykes, tehát közel 2,8 méteres átlóval rendelkező felületen 160 ppi a pixelsűrűség, így 1 méternél közelebb is ülhetnénk tőle, akkor sem nagyon látnánk a különálló pixeleket. A 132,7 millió képpont megjelenítéséhez szükséges adatok szállításához 16 darab DisplayPort csatlakozóra volt szükség.


(forrás: Heise.de/Ulrike Kuhlmann) [+]

A Heise.de nevű német magazin munkatársának beszámolója szerint az LCD panel biztosította kép minősége azért még messze nem tökéletes. A maximális képfrissítési ráta 60 Hz, a legnagyobb fényerő 400 nit, és a natív kontraszt sem túl nagy, mindössze 1200:1.

Kérdés, hogy egyáltalán mi értelme van ilyen megjelenítőt fejleszteni, hiszen a jelek szerint még a 8K-ra sincs igény. Mindegy, a BOE elmondhatja, hogy már ilyet is tudnak, hátha ez számít valakinek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BOE

Előzmények

Hirdetés