VR-ban élvezhető tartalmak készítésére tervezték a Canon új objektívét

Az RF 5,2 mm f2.8 L objektívben egymás mellett két külön lencserendszer is helyet kapott.

A Canon a napokban mutatta be az RF 5,2 mm f2.8 L Dual Fisheye objektívet, amelynek elején a szokásosnál több frontlencsét számolhatunk meg, amire néhány éve a legtöbb ember még értetlenkedve nézett volna, most viszont sokan talán már maguktól is rájöttek, hogy az eszköz VR tartalmak gyártására lett kitalálva.


[+]

Az időjárásálló szigeteléssel rendelkező RF bajonettel ellátott, kizárólag manuális élességállításra képes objektíven belül két különálló, középpontjuktól számolva egymástól 60 mm távolságra elhelyezett lencserendszer kapott helyet, amelyek egyenként 12 lencsetagot tartalmaznak, gyújtótávolságuk 5,2 mm, fényerejük pedig a hétlamellás rekesszel f2,8 és f16 között állítható.


[+]

A Canon újdonsága az első olyan objektív, ami egyetlen full-frame szenzorra képes két, eltérő pontból készült képet vetíteni, amit aztán a japánok VR Utility szoftvere a különböző algoritmusok segítségével egyetlen, VR szemüvegben is élvezhető, 180 fokos fotóvá vagy videóvá gyúr össze.

Az 1999 dolláros objektív az egységes bajonett miatt minden R szériás vázzal használható, ám a tökéletes végeredményhez a Canon a 45 megapixeles R5 használatát javasolja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés