Készül a Canon EOS R5, bemutatkozott a 850D

A fejlesztés alatt álló újdonság stabilizált full frame érzékelőt és 8K videófelvételi módot fog kapni.

A Canon pontot tett a régóta tartó pletykaáradatra, és hivatalos közleményben erősítették meg, hogy hamarosan érkezik az egyelőre még fejlesztés alatt álló EOS R5, mely ismeretlen felbontású full frame szenzort és a vázba épített képstabilizátort kap.


[+]

Részletesebb specifikációkat nem közölt a gyártó, az azonban biztosra vehető, hogy mozgóképet akár 8K felbontásban is rögzíthetünk majd vele, továbbá a 20 fps sorozatfelvételi sebesség és a dupla kártyafoglalat is kőbe vésettnek tűnik. A Canon a fentiek mellett azt is megsúgta a nagyvilágnak, hogy az idei évben 9 modellel tervezik bővíteni az RF objektívpalettát, köztük az RF 100-500mm f4.5-7.1 L IS USM-mel, illetve egy 1,4 és 2-szeres telekonverterrel.

A sajtóközlemény része volt még az image.canon bejelentése is, mely a japánok új felhőszolgáltatásának neve - ide a kompatibilis kamerák élő internetkapcsolat esetén automatikusan töltik majd fel az elkészült fotókat és videókat, amiket aztán könnyedén továbbíthatunk az általunk használt felhőalapú tárhelyekre. Az anyagok 30 napig tárolódnak ebben a felhőben, de lehetőségünk van a 10 GB kapacitású tartós tárba való áthelyezésre is. A rendszer várhatóan áprilisban fog élesedni, a támogatottsági listán szereplő kamerák között pedig minden, 2020-nál újabb modell megtalálható lesz a jövőben.


(forrás: image.canon) [+]

Végezetül pedig essen szó az EOS 800D ma bemutatott utódjáról, az EOS 850D-ről. A beépített vakuval is ellátott újdonság egy DIGIC 8 jelfeldolgozó egység által támogatott 24,1 megapixeles APS-C (Canonéknál ez 22,3 x 14,9 millimétert jelent) érzékelőt használ elektronikusan vezérelt redőnyzárral és 45 kereszt típusú érzékelőt felvonultató Dual Pixel AF rendszerrel. A kezdők számára kifejlesztett vázzal 7,5 fps-sel tudunk majd sorozatképet készíteni, videót pedig 4K30p, illetve FHD60p módokban rögzíthetünk, utóbbi felhasználásra ráadásul jól jöhet a miniHDMI és microUSB csatlakozók mellett a gépen szintén megtalálható 3,5 milliméteres mikrofon bemenet.


[+]

Az adatok tárolása egyetlen SD kártya feladata lesz, a vezeték nélküli kapcsolatok létesítésében pedig a beépített Wi-Fi és Bluetooth modulok lesznek segítségünkre. Komponálásra a 95%-os lefedettségű, 0,87-szeres nagyítással rendelkező pentatükrös OVF mellett (pontosabban alatt) a 3 hüvelykes Clear View II TFT érintőkijelzőt is használhatjuk, ami a széria korábbi tagjaihoz hasonlóan kihajtható és mindkét irányba forgatható is.


[+]

A Canon EOS 850D április végén kerül a boltok polcaira, vételára 900 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés