Nem fejleszt több csúcskategóriás DSLR-t a Canon

A japán gyártó inkább új MILC modelljei felé terelné a profi fotósokat.

A Canon CEO-ja, Fujio Mitarai egy japán interjúban hivatalosan is megerősítette, hogy a 2020-as EOS 1D X Mark III a cég történetének utolsó, profiknak szánt DSLR modellje, a cég már nem fejleszt több vázat ebben a kategóriában.

EOS 1D X Mark III
EOS 1D X Mark III [+]

A Canon profi felhasználói az aktuális csúcsmodell kifutása után már kizárólag a gyártó csúcskategóriás MILC modelljei közül válogathatnak, ha tényleg a legjobb Canon logós fényképezőgépvázat szeretnék birtokukban tudni. A tükör nélkül működő kínálat tetején egyelőre a tavaly leleplezett EOS R3 üldögél, amely beépített portrémarkolatával, 24 megapixeles full frame érzékelőjével, fejlett AF rendszerével és az akár 30 fps-es sorozatkép készítési sebességével így is sok fotós igényét elégítheti ki, de akinek ez sem elég, annak érdemes lehet megvárni a pletykák szerint még 2022-ben piacra kerülő EOS R1-et, amit a gyártó az 1D X szériát leváltó abszolút csúcsmodellnek fog majd szánni.

EOS R3
EOS R3 [+]

Arról egyébként a Canon nem adott konkrét tájékoztatást, hogy az 1D X Mark III gyártása mikor fog leállni, de ha az előző generációból indulunk ki, még jó sokáig elérhető lesz, a közép- és alsókategóriás DSLR-ek fejlesztésének megszüntetése pedig jelenleg nincs napirenden.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés