CES 2019: brutális monitor jön az ASUS gamer kijelzőcsaládjába

A ROG Strix XG438Q a már meglévő két megjelenítőt egészíti ki, szó szerint nagyképű módon.

Az ASUS egy igen karakteres, játékosoknak szánt monitort fejlesztett az idei CES-re, amely a korábban már bemutatott, ROG Strix XG32VQR és XG49VQ jelzésű modelleket egészíti ki. Az említett két fejlesztéssel a maga kategóriájában nincs igazán baj, de előbbi például némely játékosnak kicsi, míg utóbbi 32:9 képarányt használ, amit nem mindenki szeret. Az új ROG Strix XG438Q emiatt marad a hagyományos 16:9-es képaránynál, viszont a 43 hüvelykes 4K-s kijelzőjével már igazán nagyképűnek számít.

A fejlesztés belsejében VA panel dolgozik, aminek a maximális frissítési frekvenciája 120 Hz. A DCI-P3 színteret 90%-ban lefedő monitor megfelel a VESA DisplayHDR-600 követelményeinek, és támogatja az AMD FreeSync 2 HDR szabványát. Ez ugye magába foglalja a variálható frissítési frekvenciát, illetve a HDR tartalmak esetében képes kitenni a kijelzőre az irányított tone mappinggal előállított képet. Utóbbi eljárás a kompatibilis szoftverek mellett csökkenti a megjelenítés késleltetését, illetve lehetővé teszi, hogy a felhasználó pontosan azt lássa, amit az adott játék fejlesztője meg akar jeleníteni a kijelzőn.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A HDMI 2.0 és DisplayPort bejelentekkel, illetve 10 wattos hangrendszerrel felszerelt megjelenítőbe integrálásra került a GamePlus is, ami többek között célkeresztet és képigazítót kínál. Utóbbi jól jön, ha valaki több ilyen bestiát szeretne egymás mellé helyezni. A méretből már sejthető, hogy van kép a képben funkció, továbbá az alacsony kékfény-kibocsátású, villódzásmentes kijelző szemkímélő, amiről egy tanúsítványt is kínál a gyártó.

A ROG Strix XG438Q az elkövetkező hónapokban érkezik, és a vállalat a megjelenéshez közeledve elárulja az árcédulát is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés