CES 2019: lassan elfogy az ASUS Zenbook képernyőkerete

Az új S13 UX392 esetén már nagyon közel járnak ehhez, de még így sem kellett a webkamerát száműzni.

Az RTX-ek használata mellett a képernyő keretének folyamatos csökkentése volt a másik, szinte kötelező feladat, amelyet a notebookgyártók idén teljesíteni akartak. A nyertes egyelőre úgy tűnik, hogy az ASUS lehet, amely cégnek a ZenBook S13 UX392-es modelljénél már a 97%-ot is eléri a monitor hasznos felületének nagysága.


[+]

A természetesen nyolcadik generációs Core processzorokat, IGP-t kiegészítő, akár GeForce MX150 sorozatú GPU-t, 1 TB-os SSD-t és 16 GB RAM-ot tartalmazó gépnél az ASUS nagyon igyekezett elkerülni azt, amit több versenytársnak is felróttak már: a nagyon vékony káva miatt a keret alsó részébe vagy a billentyűzetbe száműzött webkamera az orrunkba bámulva nagyon előnytelen képet mutat rólunk videótelefonálás közben. Ez ellen persze lehetne akár úgy is védekezni, mint anno az ASUSPRO B9440U esetében tették, ahol egyáltalán nem volt webkamera, de a ZenBook más célközönségnek készül, így ez nem volt járható út.


[+]

Helyette inkább egy kis kidudorodás került felülre, abban foglal helyet a kamera. Az első ránézésre nagyon zavarónak tűnő dudor egyébként használat közben nem igazán feltűnő. Sőt, egy kicsit még segít is a gép felnyitásában.


[+]

Nem a ZenBook család tagja viszont a cég jelenlegi talán legerősebb professzionális noteszgépe, a StudioBook S W700, amely egy hordozható munkaállomás, szögletesebb, vaskosabb dizájnnal. A gépház persze alumíniumból készült, és alumínium a hűtésben közreműködő két ventilátor lapátsor is. A monitort körbevevő vékony keretek itt is megvannak, így 17”-es kijelzőt egy 15”-es, tehát 382 x 286 x 18 mm-es testbe szorították be, amely 2,4 kg tömegű lett.


[+]

A Full HD felbontású kijelző a Pantone tanúsítvánnyal és a 97%-os DCI-P3 színtérrel próbál grafikusok kedvében járni, a mérnököket pedig inkább a Xeon E-2176-os processzor (opcióként a Core i7-8750H helyett), a Quadro P3200, a 64 GB RAM és a 4 TB-nyi háttértár hozhatja lázba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés