Hirdetés

Hivatalos G-SYNC logót kap három ASUS monitor

Ezek az első fejlesztések, amelyeknél a gyártó a dobozon jelzi majd a támogatást.

Az NVIDIA még január első felében jelentette be, hogy beállnak a szabványos variálható frissítési frekvencia mögé, amit a szóban forgó hónap közepén meg is tettek. Azóta a támogatott monitorok listája folyamatosan bővül, már 17 olyan kijelző van, amelynél az NVIDIA hivatalos és garantált működést biztosít. Ugyanakkor eddig egyetlen gyártó sem nagyon gondolkodott azon, hogy a termék dobozán is feltüntessék ezt, vagyis lényegében mindenki maradt az AMD FreeSync logójánál.

Az ASUS most bejelentette, hogy három kijelzőjük esetében feltüntetik a G-Sync hitelesítést, így a felhasználóknak könnyebb dolguk lesz a termékek párosításánál. A vállalat a G-Sync Compatible logó mellé persze az AMD FreeSync-et is felhelyezi, de a hangsúly az előbbin lesz. A VG278QR, VG258QR és VG248QG jelölésű monitorok egyébként sokban hasonlítanak egymásra, többek között Full HD-s TN panelt használnak, a szürkéből szürkébe történő váltás során a válaszidejük 1 ezresmásodperc, de elérhetik a 0,5-es értéket is, a maximális képfrissítés pedig 165 Hz lehet. A többi paraméter tekintetében nem kínálnak kiugróan jó tulajdonságokat, hiszen 1000:1 statikus kontrasztaránnyal és 400 cd/m²-es fénysűrűséggel rendelkeznek. Van viszont ASUS Extreme Low Motion Blur, illetve elérhetők a GamePlus és GameVisual képességek.

A minimálisan támogatott képfrissítés egyébként 40 Hz G-Sync és FreeSync módban is, bár ezek igazából ugyanazt az Adaptive-Sync nevű alaptechnológiát jelölik. A két darab 2 wattos sztereó hangrendszerrel rendelkező kijelzők mindenfelé forgathatók, dönthetők, illetve a magasságuk is állítható, a képet pedig dual-link DVI-D, DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 interfészen keresztül fogadják.

A VG278QR, VG258QR és VG248QG jelölésű trió között az eltérés a kijelző mérete, amely rendre 24, 24,5 és 27 hüvelyk. Az ASUS kiemelte, hogy ezek az első olyan monitorok, amelyeknél a G-Sync hitelesítés megszerzésére már a tervezésnél figyeltek, és nem csak utólag lett beleműtve a GeForce meghajtóba a támogatás. Ez jól hangzik, de akkora jelentősége azért nincs, elvégre a felhasználó nézőpontjából lényegében mindegy, hogy a G-Sync a megfelelően megírt firmware, vagy a grafikus meghajtóban végrehajtott specifikus módosítások miatt működik a hivatalosan támogatott kijelzők esetében.

Az ASUS VG278QR és VG258QR modelleket egy rövid ideje szállítja, míg a VG248QG esetében az első csomagok mostanság futnak be a kereskedőkhöz. Utóbbinak emiatt nincs még ára, de előbbi kettő rendre 130 000 és 115 000 forint környékén vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés