Hirdetés

CES 2019: ROG és TUF notebookdömping az ASUS-nál

Egy egész sor, új chipekre épülő ROG terméket jelentett be az ASUS, közöttük egy igazán egyedi példányt is.

Ahogy az sejthető volt, a notebookgyártók csak az NVIDIA startpisztolyának jelére vártak, hogy előrukkolhassanak az új mobil és GeForce RTX GPU-kra épülő termékekkel. Így tett az ASUS is, amely cég több igazi újdonságot , valamint pár frissített terméket is kiállítottak.


[+]

Az előbbiek között ott van a ROG Mothership, azaz Anyahajó, amely egy igazán egyedi, 2 az 1-ben kialakítású gamer PC/notebook/2 az 1-ben készülék, kinek melyik tetszik, különálló, 17,3 hüvelykes kijelzővel, a monitoros egység hátából kihajtható támasztólábbal. A két részegység persze össze is kapcsolható, ha szeretnénk a GZ700 sorszámú terméket magunkkal vinni. Amit ne felejtsünk el, az az, hogy ehhez kell majd némi izomerő, a készülék kicsit kevesebb, mint 5 kg-ot nyom összecsukva.


[+]

További érdekesség, hogy az Anyahajó billentyűzete többféle módon is összekapcsolható a központi egységgel: a mágneses rögzítés mellett vezeték nélkül is képesek kommunikálni egymással, a késleltetéstől tartó játékosok számára pedig ott a Type-C konnektor, arra az esetre, ha csak ez felelne meg. És ha más szóba került a Type-C: az ASUS nem spórolt a csatlakozókkal sem, van egy Thunderbolt 3 és egy standard USB 3.1-es Type-C port, négy Type-A, Ethernet, HDMI, kártyaolvasó, na és persze két tápcsatlakozó, mert a Mothership bizony két tápegységgel érkezik, hogy elegendő energiát kapjon a Core i9-8950HK CPU, a GeForce RTX 2080, a három SSD-ből álló RAID 0 és a maximum 64 GB RAM.


[+]

A fő helyet elfoglaló képernyő Full HD-s, 144 Hz-es és G-Sync-es. Azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mikor lehet majd megvásárolni ezt a terméket, és azt sem, hogy mennyiért.


[+]

A Mothership mellett a másik igazi újdonság az új Zephyrus S GX701, és kisebb testvére, a GX531. Mindkettő vékony, bennük a GeForce RTX 2080 Max-Q változatával, csak éppen az előbbiben egy 17,3”-es, míg utóbbiban egy 15,6”-es panel dolgozik, és van "sima" 4K-s, illetve HDR változat is. A főbb számításokat egy Core i7-8750H végzi, ehhez párosíthatunk akár 24 GB RAM-ot és több SSD-t. A kijelző 144 Hz-es és természetesen G-Sync technológiával kompatibilis. Mindketten az első negyedévben érkezhetnek, egyelőre nem ismert áron.


[+]

Az új hardverek megjelenésével frissül a felső kategóriás ROG G703 is: az ASUS tulajdonképpen klasszikusnak nevezhető modellje is megkapja a GeForce RTX 2080-at, processzorból a Core i7-8750H és a Core i9-8950H kerülhet terítékre.


[+]

A kijelző, talán mondanunk sem kell, hogy 17,3”-es, G-Sync technológiával kompatibilis és 144 Hz-es frissítésre képes IPS panelt használ. A háttértár három NVMe SSD-ből összefűzött RAID 0 tömb is lehet, a RAM 64 GB-ig bővíthető.


[+]

Természetesen az eSportos páros, a ROG Strix Hero II és Scar II sem maradt változatlan. Az előbbi GeForce RTX 2060-at, nyolcadik generációs Core i7 processzort (Core i7-8750H), 15,6”-es, 144 Hz-es kijelzőt kap, belsejében a RAM 32 GB-ig, a háttértár 1 TB-ig nőhet.


[+]

A nagyobb testvér, a Scar II esetében a GPU-s opciók között a GeForce RTX 2070 is szerepel, és persze ebből készül 15,6”-es és 17,3”-es változat is.


[+]

Végül, de nem utolsó sorban két új TUF notebook is előkerült, az FX505DY és az FX705DY. Ezek sem előzmény nélküliek, hiszen az eddig is meglévő FX505/705 páros testvérei, az újdonságot az jelenti, hogy Intel helyett AMD alapokra épülnek, mégpedig a Ryzen 5 3550H CPU-ra és a Radeon RX 560X jelölésű dedikált grafikus vezérlőre. Mindkét gépnél 32 GB-ig bővíthető a RAM és 1 TB-ig a tárhely, a kijelző Full HD és FreeSync-es.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés