CES 2022: a Sony Mini LED tévéket dob piacra

A 8K felbontású Sony Z9K 8K, a 4K-s Sony Z95K a Google TV okostévé rendszerre épül.

Egy éves késéssel a riválisok után, de a Sony is végre előállt a Mini LED háttérvilágítású televízióival. Ezek a Z9K és Z95K névre hallgató modellek, amelyekbe tehát a korábbinál lényegesen kisebb méretű, és ebből fakadóan sokkal több fénykibocsátó diódát építettek. E megoldás elméletileg pontosabb színmegjelenítést, nagyobb kontrasztot és magasabb fényerőt biztosít. A hírek szerint akár a 4000 cd/m²-es maximális fénysűrűség megteremtése sem ütközik akadályba.


[+]

A Z9K 8K felbontású, HDR támogatású, és 75, illetve 85 hüvelykes változatban lesz majd elérhető. A Z95 4K-s, szintén HDR támogatású, és 65, 75, valamint 85 hüvelykes verzióban vásárolható majd meg, ám az áruk egyelőre ismeretlen. A termékeket a tervezők ellátták a Cognitive Processor XR nevű, házon belül készülő képfeldolgozó processzorral is, amely számos képjavító, képmódosító funkciót tartalmaz.

A Mini LED televíziók megkapták a szintén házon belül fejlesztett Acoustic Multi-Audio hangrendszert. Ennek különlegessége hogy a Z9K négy darab, a Z95K pedig két darab keretbe épített hangszórót tartalmaz. E megoldásnak hála elméletileg úgy érezheti a néző, hogy onnan érkeznek a hangok ahonnan a képen futó tartalom alapján jönniük kellene. A Sony Z9K és Z95K televíziók a Google TV okostévé rendszert használják, amelyen keresztül több ezer internetes alkalmazás, és irgalmatlan mennyiségű film, sorozat, valamint videó érhető el közvetlenül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés