A LAN-partik császára lehet a Colorful Mini-ITX Desert Eagle

Az egyedi grafikus kártyáiról ismert Colorful egy igazi finomsággal akar kedveskedni azoknak a játékosoknak, akik saját gépükkel szeretnek LAN-partiról LAN-partira járni. A Desert Eagle névre keresztelt barebone igényes kialakítása mellett olyan hardverelemekkel kerül forgalomba, mely játékra is alkalmas konfiguráció alapjául szolgálhat.


[+]

Az egyedi, mindössze 228 x 262 x 110 mm-es méretekkel és fémfogantyúkkal megáldott fekete-piros fényezésű ház alumíniumból készül, így mindössze 3,7 kg-ot nyom a mérlegen. A megszokottól eltérően az alaplaptálca nem a jobb-, hanem a baloldalra került, így az alaplap 180 fokkal elforgatva, fejjel lefelé kerül beépítésre. E megoldás előnye jelen esetben, hogy a grafikus kártya is megfordul, így ennek ventilátorai olyan közel kerülnek a ház tetején található szellőzőnyílásokhoz, hogy a hűtéséhez szükséges hűvös levegőt kintről szívják. Ami egyébként a szellőzést illeti, ezzel biztosan nem lesz probléma, a jobb oldallapot leszámítva a ház minden egyes oldala perforált. Némi meglepetést még tartogat az imént említett alaplaptálca, pontosabban annak hátoldala, ugyanis ide kerülhet beszerelésre két darab 2,5"-es tároló, ami lehet SSD és/vagy merevlemez egyaránt.


[+]

Barebone gép lévén a konfiguráció nem teljes, csak a tápegységet, az alaplapot és jelen esetben a grafikus kártyát adják az összeállítás mellé. A 300 wattos, 80 Plus Bronze tanúsítvánnyal rendelkező tápegység beszállítója az OEM-gyártóként ismert Enhance Electronics, míg a Mini-ITX méretű, LGA1155-ös tokozású processzort fogadó, Intel H67-es vezérlőhídra épülő i-H67HD U3 alaplap és az 1 GB-os fedélzeti memóriával rendelkező Colorfire Radeon HD 6750 VGA a Colorful saját gyártmánya.


[+]

Az imént említett alaplap tulajdonképpen túl sok extrát nem tud felmutatni, de méretéből adódóan ez nem is várható el tőle. A legfontosabbak, mint az integrált Gigabit Ethernet vezérlő és 8+2 csatornás HD hangkodek az alapfelszereltség része, a 6 Gbps SATA szabványú merevlemezeket támogató csatlakozóból pedig egy párat kapott. A hátlapi csatlakozók között D-Sub, DVI, HDMI, optikai SPDIF és hat darab USB kapu található, mely utóbbiból kettő a 3.0-s szabványú eszközöket is teljes körűen támogatja. A két darab DDR3 memóriafoglalat összesen 16 GB RAM fogadására képes, bővítőkártyák számára pedig egy darab mini PCI Express, valamint egy x16-os PCI Express 2.0 áll rendelkezésre.


[+]

Az említett PCI Express csatolót alapból elfoglalja a mellékelt AMD Radeon HD 6750-es grafikus kártya, mely félmagas felépítéssel rendelkezik, így könnyedén befért a keskeny felépítésű gépházba. A 700 MHz-en ketyegő GPU és a 4000 MHz-es effektív órajelen járatott 1 GB-nyi GDDR5 szabványú VRAM hűtéséről két darab ventilátor gondoskodik, mely a beszívott levegőt a kártya hátlapján található HDMI és DVI csatlakozók felett pumpálja ki. Lévén hogy két kártyahelyet foglal el, így a szellőzőnyílások elhelyezése nem okozott különösebb fejtörést.

A Colorful árat egyelőre nem említett, de ígéretük szerint a Desert Eagle Ázsiában és Európában egyaránt megvásárolható lesz. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy az LGA1155 foglalatba illeszkedő processzor, a DDR3 memóriamodulok és a 2,5"-es tárolók beszerzése a leendő vásárló feladata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés