A Giada legújabb Mini-ITX HTPC alaplapja minden multimédiás igényt kielégít

Tegnap is bemutattunk egy Mini-ITX, pontosabban Thin Mini-ITX szabványú, Intel processzorokkal kompatibilis Gigabyte alaplapot, mely elsősorban All-in-One és barebone rendszerekben teljesíthet jó szolgálatot, valamint ha eltekintünk a 23,976 Hz-es lejátszás támogatásának hiányától, akkor HTPC alapnak is megfelelő. Azonban ez utóbbi megkötés egyre több felhasználó számára elfogadhatatlan és gátolja az elérhető legjobb otthoni mozi élmény beteljesülését, ezért most tekintsünk meg olyan alaplapot, mely ebből a szempontból is kielégíti az igényeket.


[+]

A Giada legújabb Mini-ITX alaplapja, az MI-A75 elnevezéséből már sejthető, hogy az apró deszka FM1 foglalatú AMD Llano processzorokat fogad (65 W TDP-ig), ezt egy Hudson D3 chipset biztosítja. Két normál méretű DIMM foglalatába összesen 16 GB 1333/1600 MHz-es memória telepíthető. A lap szélén látható PCIe 16x méretű (valójában 8x-os) bővítő résbe a processzorban lévő IGP-nél lényegesen nagyobb teljesítményű, diszkrét grafikus kártyát illesztve kisebb megkötésekkel, de játékra alkalmas, kompakt számítógépet állíthatunk össze. Az adattárolókat 4 x SATA 6 Gbps-os csatlakozó fogadja, valamint egy mini PCIe/mSATA foglalatba például szolid kapacitású SSD meghajtó illeszthető rendszerlemez gyanánt.

A hátlapi I/O panelen 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, DVI, HDMI, Gigabit Ethernet és PS/2 csatlakozó mellett 6 x 3,5 mm-es 7.1-es analóg kimenet is sorakozik, melyek közül az egyik „világít”, vagyis egy mellékelt átalakítóval optikai S/PDIF-ként is funkcionál. Ezen kívül két antenna kivezetés is helyet kapott a hátlapon, amennyiben Wi-Fi modullal bővítenénk a csatlakozási lehetőségeket. A Giada MI-A75 Mini-ITX alaplap egyelőre csak Japánban jelent meg átszámítva 102 eurós vételáron, de remélhetőleg hamarosan az európai piacra is beszivárog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés