Jetway alacsony profilú Mini-ITX Cedar Trail alaplap akár ipari környezetbe is

Ha nehezen is, de az Intel új Atom platformja, a Cedar Trair megtalálja a maga útját, bár úgy tűnik, hogy az eredeti tervekkel ellentétben inkább az alacsonyabb teljesítményű egybegépek, nettopok és beágyazott rendszerek piacán számíthatnak nagyobb részesedésre. Ennek értelmében egyre több Mini-ITX szabványú alaplapot mutattunk be a közelmúltban, és most ehhez a csoporthoz csatlakozik a Jetway új deszkája is, az NF9C, mely inkább a beágyazott rendszerek és az ipari felhasználás felé kacsintgat.


[+]

Bár a gyártó csak annyit mondott az alaplap méreteiről, hogy alacsony profilú Mini-ITX, de oldalról nézve egyértelmű, hogy kielégíti az egyre több szereplőt felvonultató Thin Mini-ITX szabványt. Első pillantásra nem dobbantja meg a felhasználók szívét: zöld nyomtatott áramkör, nosztalgikus érzést keltő PCI bővítősín és tengernyi alaplapi kivezetés, mondhatni nem a mostanában megszokott összkép. A központi egység szerepét egy Atom N2600 (1,6 GHz) vagy N2800 (1,83 GHz) processzor töltheti be, ezek lévén mobil variánsok, alacsony fogyasztásuk miatt (max. TDP rendre 3,5 és 6,5 watt) az NM10 chipkészlettel egyetemben egy-egy apró hűtőbordával is beérik.


[+]

Adathordozókat egy SATA 3 Gbps és 2 x SATA 6 Gbps csatlakozó fogad, memóriát pedig modelltől függően egy vagy két SODIMM foglalatba helyezhetünk, összesen 4 GB-nyit. A hátlapi I/O még a nagy átlagnál is szegényesebb, mondhatni spártai a felhozatal, a 12 voltos tápcsatlakozó mellett 3 x USB 2.0 és egy COM port, Gigabit Ethernet, HDMI és egy 3,5 mm-es jack audio kimenet sorakozik, mely egyben optikai S/PDIF-ként is funkcionál. Azonban alaplapi kivezetései között D-Sub, további 4 x USB 2.0 port, PS/2, valamint GPIO (General Purpose Input/Output) és LVDS (Low-voltage differential signaling) interfész is találhatók, ebből is látszik, hogy inkább ipari számítógépek alapjául szolgálhat.

Ennek megfelelően vételára is aránylag magas, 150 dollár körüli árcédulával érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés