DCMM blog: magyar versenyzők I.

Mint korábban leírtuk, idén hét magyar modder indul a Kölnben, a Gamescom kereteiben megrendezett DCMM (Deutche Casemod Meistershaft) modderversenyen. Érdekes, hogy szinte kivétel nélkül a casecon kategóriában próbálnak szerencsét, ahol az alapjaiból egyedileg épített alkotások versenyezek.



[+]

Adnrew_31, vagyis Mészáros András Ferrari V12 PC-jéről részletes leírás olvasható a Logouton, sőt a tizenkét hengeres motort mintázó alkotással a Veletech Moddingversenyen is találkozhattak azok, akik tavasszal kilátogattak a Veletechre. Ott a casecon kategóriában harmadik helyet ért el. A mod különlegessége, hogy András az elkészítéséhez szükséges (nem éppen egyszerű) gépeket, a CNC marót és a vákuumformálót is saját maga tervezte és építette.



[+]

Bari, vagyis Barabás Gábor két vasat tart a DCMM-es tűzbe. A Monitor PC-t láthattuk a Veletechen is, ahol a casecon kategória második helyét szerezte meg. A két kijelzőt közös keretbe foglaló all in one PC érdekessége, hogy a fából készült burkolat mellett rengeteg egyedi elektronikai elem is található benne, amiket Bari szokásához híven a nyomtatott áramkörtől kezdve önállóan tervezett és épített.


[+]

A DCMM szabályai szerint egy modder több munkával is indulhat, feltéve, hogy azok nem egy kategóriában versenyeznek. Bari másik művével – pontosabban annak egyik részével – is találkozhattak már a PROHARDVER! olvasói, illetve a Veletech látogatói. A CM Storm Egérmodding Verseny győztes alkotásáról, a fából készült CM Storm Xornet egérről van szó. Ráadásul az egyedi elektronikával ellátott, nagyszerűen kidolgozott egérnek párja is lesz a CE Mod kategóriában (nem PC alapú elektromos készülékek módosítása), egy szintén fából készült CM Storm Quick Fire Pro mechanikus billentyűzet, amit végleges formájában még nem láttunk.


(forrás: Black-MOD) [+]

Akik ismerik BaluC-t, vagyis Szabó Balázst biztosan nem lepődnek meg azon, hogy az idei versenyre is sci-fi témában készített valami nagyon elvetemültet. Tavaly az Alien szörnyeteg fejébe épített PC-t, de most még tovább ment: egy teljes alakos Predator jelmezt alkotott meg, ami eredetileg viselhetőnek készült, de végül egy PC-t rejtő próbababa hordja majd, így szintén a casecon kategóriában indulhat. Nem tudjuk, mennyire tetszik majd a szigorú német zsűrinek, de szinte biztosra vesszük, hogy elhoz egy közönségdíjat.

Azóta történt

Előzmények