Szerelhető LCD-PC-vel újít az ECS

Az egybegépek szabványosítása az elmúlt év során sokat segített a piacnak, mivel így a gyártók a tervezés és a gyártás szempontjából is spórolnak, ami összességében olcsóbb termékekhez vezetett. Ennél is érdekesebb, hogy szabványos alkatrészek mellett a felhasználók maguk is összerakhatják a konfigurációkat. Mára azonban látszik, hogy az efféle masinák iránt érdeklődő vásárlóbázis a szerelést inkább kerüli, így az LCD-PC-k nagyon nagy többségét továbbra is készen összeszerelve adják el. Az ECS-nél viszont továbbra is hisznek a szerelhető LCD-PC-k koncepciójában, így az elmúlt évben bemutatott G11 után érkezik a G24-es megoldás is, mely rögtön kétféle dizájnt is kínál.

ECS G24 Aura
ECS G24 Aura [+]

Az újdonság 23,6 hüvelykes érintésérzékeny kijelzők kapott, és akár tíz ujj nyomon követésére is képes. A Full HD-s, azaz 1920x1080 pixeles panelt használó termék HDMI bemenettel is rendelkezik, mely a beépített alaplapról is képes jelet fogadni, amennyiben a vásárló digitális összeköttetést szeretne használni. Az ECS G24 egyébként a HDMI bemenetnek köszönhetően szimpla monitorként is üzemképes.

ECS G24 Odin
ECS G24 Odin [+]

A termékbe szokás szerint thin Mini-ITX alaplapot lehet tenni. Az ECS a saját H61-es megoldásait ajánlja, melyek közül a legújabbak az Ivy Bridge termékeket is támogatják. Fontos azonban figyelni a fogyasztásra, mivel a házon belül nincs túl sok hely, így érdemes olyan processzort választani, melynek TDP besorolása nem nagyobb 65 wattnál. Tekintve persze, hogy szabványos megoldásról beszélünk, nem kötelező az ECS alaplapjai közül választani. A G24 komoly újítása még a könnyen hozzáférhető adattárló modul, melybe 2,5 hüvelykes SSD, vagy HDD helyezhető. Amennyiben az operációs rendszer nem erről a meghajtóról fut, akkor működés közben is cserélhető az egység.

Az ECS G24 Aura és Odin nevű dizájnja a tavaszi hónapok során válik elérhetővé, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés