Újabb androidos konzol fejlesztését lehet támogatni

Az Ouya páratlan sikert mutatott fel a kickstarteres gyűjtés során, így nem meglepő, hogy másnak is felcsillant a szeme, hogy követni kellene az ötletet. Ismert tény azonban, hogy ugyanaz a poén többször már nem vicces, így a GameStick az egész koncepciót más oldalról közelítené meg. A Kickstarteren feltűnt projekt ugyanis a hordozhatóságot helyezi előtérbe, vagyis sokkal kisebb, mint az Ouya, így könnyen elviheti az ember bárhová.

Az egész rendszer lényegében egy pendrive-ra hasonlít. Hasonló zsebszámítógépeket már számos cég kínál, így a GameStickre nem aggatható rá az innovatív jelző. A tévék HDMI interfészébe helyezhető masina Amlogic 8726-MX jelzésű rendszerchipet használ, melyben két darab ARM Cortex-A9-es processzormag található, az IGP szerepét pedig egy MP4 konfigurációba kötött Mali-400-as fejlesztés tölti be. A DDR3 szabványú rendszermemória 1 GB lesz, míg az adatokat egy 8 GB-os tárolón lehet majd elhelyezni. A termék kap IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s modult, az operációs rendszer szerepét pedig 4.2-es Android tölti be. A hardver alapvetően megfelelő a játékra, illetve a multimédiás szórakozásra is.

A masinához egy vezérlő is tartozik, mely dizájnjával egy picit a Nintendo gamepadekre hajaz, de lényegében ezzel lesznek irányíthatók az androidos játékok. A termék egyszerre négy vezérlőt kezel, illetve támogatja a billentyűzeteket és az egereket is, de az említett beviteli eszközök csak Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálhatnak. A rendszerhez saját szoftver tartozik majd, melyen keresztül beszerezhetők a tökéletesen kompatibilis tartalmak, illetve felhős szolgáltatásokra is van kilátás.

A fejlesztés jelenleg a végéhez közeledik, a csapat már a prototípusokat teszteli. Ha a kickstarteres gyűjtés sikeres lesz, akkor a termék idén áprilisban kerülhet az üzletekbe, és mindössze 79 dollárba fog kerülni. A GameStick megvalósulásához százezer dollárra van szükség, amiből máris összegyűlt 90 000 dollár, így gyakorlatilag borítékolható, hogy február első napjáig összegyűlik a szükséges pénz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés