Hirdetés

A HP továbbra sem engedi a netbook koncepciót kihalni

Sokszor és sokan temették már a netbookokat, mondván, hogy csak egy trendi fellángolás volt, mely idővel a felejtés homályába merül majd. Részben igazuk is volt, jelentősen csökkent a netbookok eladása, ez azonban leginkább egy másik divathullámnak, a tabletek tömeges térnyerésének is betudható. Több gyártó ezért teljesen kiszállt ebből a piaci szegmensből, de a HP valahogy csak nem ereszti a részleget, továbbra is úgy gondolják, hogy van még profit a koncepcióban.


[+]

Ezen törekvésüket tükrözi a ma bejelentett újabb apró netbook, a HP Mini 1104. Nem meglepő módon az Intel legújabb Cedar Trail platformja lapul benne, pontosabban a duplamagos, 1,6 GHz-es Atom N2600, mely a GMA 3600-as IGP-vel karöltve igyekszik megfelelni a hétköznapi elvárásoknak. A konfiguráció indulását alaposan megkeserítették a grafikus driver problémát, de egy bő héttel ezelőtt ez a probléma is megoldódott (legalábbis 32 biten), végre megérkezett a WHQL aláírással rendelkező drivercsomag.


[+]

HP Mini 1104 10,1 hüvelyk képátlójú, LED-es háttérvilágítású kijelzőjének felbontása a kategóriában szokásos 1024x600 pixel, a panelt aránylag vaskos káva öleli körül, melyben VGA felbontású webkamera figyel. A 2 GB DDR3 (1333 MHz) rendszermemória mellett 320 GB-os, percenként 5400-at forgó merevlemez tárolja az adatokat. A 93 %-os, fröccsenő víznek ellenálló billentyűzet alatt hatcellás akkumulátor táplálja a gépet, mely a gyártó állítása szerint akár 9 óráig is tartja a frontot. Csatlakoztathatóság tekintetében az abszolút minimumot nyújtja: a VGA aljzat mellett fülhallgató kimenet, mikrofon bemenet, 2 x USB 2.0 port és egy 10/100 Ethernet sorakozik. Vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11 a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0+HS gyárilag adott, opcionálisan azonban GPS és HSPA+ modemmel is rendelhető.


[+]

A HP Mini 1104 mindenféle Windows 7 variánssal, de akár FreeDOS operációs rendszerrel is rendelhető, vételára 399 dollártól indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés