Icy Dock FatCage: a PC előlapjába építhető ötrekeszes 3,5" HDD-dokkoló

Az Icy Dock jól ismert különleges, esetenként hiánypótló megoldásairól, ha adattárolókról van szó. A nevükkel fémjelzett FatCage MB155SP-B elnevezésű dokkoló is egy érdekes termék, mely egy korábban bemutatott modellre (MB45 szériára) épül, de monitorozási funkciók nélkül, feljavított hűtési képességgel.

Az újdonság képes egy gépház három darab, kívülről hozzáférhető 5,25"-es rekeszéből öt darab 3,5"-es SATA 6 Gbps tárolót fogadó, hűtött, hot swap támogatással bíró ketrecet varázsolni. Ez nem csak ideális megoldás a kihalófélben lévő optikai meghajtók helyének elfoglalására, de hasznos lehet mindazok számra, akik gyakran dolgoznak külső forrásokból érkező merevlemezekkel vagy viszonylag gyorsan cserélhető tárolómegoldásra vágynak.


[+]

Az egyes merevlemezek külön-külön keretben foglalnak helyet a dokkoló EZ-Tray rendszerű fiókjaiban, mely kompatibilis a gyártó más termékeinek fiókjaival is (DataCage Classic MB45X, ICYBento MB559, ICYCube MB561, MB15X). Ezek természetesen a hot swap képességnek hála a számítógép működése közben is eltávolíthatók, cserélhetők. Ebben van segítségre az egyes fiókok állapotát jelző előlapi LED-ek, mely az aktivitás mellett a tápellátás aktuális állapotát is jelzik.


[+]

A behelyezett tárolók hűtéséről a teljesen fémből készült, szellőzőnyílásokkal ellátott keret mellett a hátoldalra helyezett 92 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik, melynek fordulatszáma három lépésben állítható jumper segítségével. Igény szerint a légkavaró bármilyen 92 mm-es, két- vagy háromtűs csatlakozóval rendelkező szélgépre lecserélhető.


[+]

Az Icy Dock újdonsága három év garanciával lesz kapható, de hivatalos az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám a gyártó ígérete szerint ára alacsonyabb lesz az MB455SPF-B típusnál, ami jelenleg 130 dolláros áron kapható (90-110 dolláros árra tippelnénk).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés