Kivehető Icy Dock SSD keret M.2-es meghajtók számára

Négy NVMe-s fiók egyetlen 5,25 hüvelykes keretben. Nyami.

Az Icy Dock bemutatta a világ első négyfiókos, szinte teljesen fémből készült és igencsak masszívra sikeredett M.2-es SSD keretét, amit arra a bizonyos üresen állomásozó 5,25 hüvelykes helyre építhetünk be. Az x4-es PCI Express interfésszel operáló, NVMe protokollt támogató, kellő földeléssel ellátott újdonság a ToughArmor MB720M2K-B nevet viseli, és a 2230, 2242, 2260, 2280, továbbá 22110-es formátumú meghajtókat egyaránt fogadni tudja.

[+]

Az adatátviteli sebesség csatornánként 32 Gbps lehet, hála a dedikált MiniSAS HD (SFF-8643) kapcsolatnak, és minden kulccsal zárható fiókhoz külön (hővezető padokkal megtámogatott) alumínium bordázat jár a thermal throttling elkerülésének érdekében. A hűtési faktort kétségtelenül fokozza, hogy a ketyere hátulján két darab, 40 mm-es, golyóscsapágyas légkavaró is szolgálatot teljesít, és a percenkénti fordulatszámot három szinten (high/low/off) állíthatjuk egy kapcsoló segítségével.

Az állapotjelző LED-eken kívül még kis azonosító lapkákat is kapunk elölre, hogy mindig tudjuk, melyik drive melyik fiókban csücsül. Ezeket szabadon átrendezhetjük, vagy akár el is távolíthatjuk őket a letisztultabb vizuális hatás elérésének okán. A 15 pines SATA kábelt rögzítőfülek tartják a helyén. A gyorscserés eszközre három év garanciát vállal a gyártó.

Előzmények

Hirdetés