Studybook: nebulóknak készít tabletet az Intel

Az Intel az év elején értelmezte újra a Classmate PC fogalmát, mely a termékcsaládtól elvárható módon a diákokat célozta meg. A netbookok mellett azonban figyelni kell már a tabletpiacra is, így ezt a vonalat egészíti ki a Studybook, mely szintén a diákoknak szól, és kötelezően víz-, illetve porálló megjelenítőt kell használniuk a gyártópartnereknek. Az 525 grammos termék túlél egy 70 cm-es esést is, emellett a jobb fogás érdekében a két széle gumiborítást is kapott.

A 7 hüvelykes kapacitív, multi-touch-os érintésérzékeny kijelző 1024x600 pixeles natív felbontással rendelkezik, belül pedig az Intel Oak Trail platform gondoskodik a működésről. Az Atom Z650-es lapka egy darab processzormagja 1,2 GHz-es órajelen üzemel, míg az integrált grafikus vezérlő szerepét a GMA600-as fejlesztés tölti be. Utóbbi lényegében egy 400 MHz-es magórajelen üzemelő PowerVR SGX 535-ös IP. A 32 bites memóriavezérlőhöz 1 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, míg az adatok tárolásának feladatát 4-32 GB-os flashmemória láthatja el, vagy igény esetén egy 128 GB-os SSD. A tableten található microSD kártyákat fogadó interfész, USB 2.0-s aljzat, illetve egy HDMI kimenet, valamint a termék kezeli a SIM-kártyákat is.


[+]

A Studybook két előtelepített operációs rendszert is kap, így a 32 bites Windows 7 mellett egy Honeycomb kódnevű Anrdoid is indítható. Más operációs rendszer nem telepíthető, mivel az Imagination Technologies csak az előbbi két szoftverhez kínál grafikus drivert. Az Intel előtelepített alkalmazásokról is gondoskodik, így elérhető a Kno's e-reader alkalmazás, valamint a LabCam szoftvercsomag is. Utóbbi segítségével a hátlapra telepített 2 megapixeles kamerát (egy külön megvásárolható lencsével) mikroszkópként is lehet használni.

A Studybook esetében az Intel egyelőre nem számolt be az gyártópartnerek kilétéről, így konkrét ár sincs, de a hírek szerint a kisebb tárhellyel rendelkező verziók esetében nagyjából 200 dolláros árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés