Hirdetés

Itt az első CULV-s Dell is

Úgy tűnik, lassan már minden hétre jut egy új CULV-s gép. Mint azt pár napja előrejeleztük, a Dell is elkészült a maga modelljeivel, első körben a 11z mutatkozik be. Ebben persze semmi meglepő nincsen, hiszen a nagy notebookgyártók (MSI, Acer, Asus, Lenovo) sorban jelentik be a kicsi és könnyű masinákat.

Dell Inspiron 11z
Dell Inspiron 11z

A Dell megoldása beltartalmában szinte teljesen megyezik a nemrég bejelentett Acer Aspire 1410-zel és – a kijelzőt nem számítva – az MSI Wind U200-zal. Úgy tűnik, hogy az összes CULV-s széria hasonlóképpen épül fel, és ebből az is következik (a pletykák is erre utalnak), hogy hamarosan egy 13,3, egy 14 és egy 15,6 hüvelykes képernyővel rendelkező Dell is érkezhet, nagy valószínűséggel 13z, 14z, illetve 15z néven.

Dell Inspiron 11z
Dell Inspiron 11z

Egyelőre azonban csak a 11z léte biztos. Ez – a várható sorozat legkisebb tagjaként – 11,6 colos monitort kapott, melynek felbontása megegyezik a többi gyártó hasonló méretű gépében található megjelenítővel, tehát 1366x768 pixeles. A processzor (ugyanúgy, mint az Aspire 1410-ben és a Wind U200-ban) az Intel Celeron ULV 723-as, a chipkészletet pedig szintén a GS45 északi és ICH9M SFF déli híd párosa alkotja. Ebből következik az is, hogy a grafikáról a GMA 4500MHD vezérlő gondoskodik. Nem meglepetés az sem, hogy a 11z is 2 GB DDR2-es memóriát és 250 GB-os winchestert kapott.

Dell Inspiron 11z
Dell Inspiron 11z

Csatlakozók tekintetében sem ér bennünket meglepetés, a gépen a három USB és a hangkimenet, illetve -bemenet mellett egy Ethernet és egy HDMI portot találunk, de természetesen ellátták webkamerával és kártyaolvasóval is. A vezetékes hálózatokhoz is könnyedén hozzá tudunk kapcsolódni a beépített, 802.11a/b/g szabványú Wi-Fi segítségével, de később elérhetők lesznek bluetoothos vagy HSDPA modemes változatok is. Az akkumulátor sajnos csak háromcellás, ami bizony okozhat gondot a Celeron ULV processzor Atomhoz képest magasabb fogyasztása miatt. Szerencsére a notebook nagyobb, hatcellás egységgel is rendelhető lesz, és ezzel – a gyártó állítása szerint – akár hat és fél órás üzemidő is elérhető. A végére maradt talán a legfontosabb adat, a Dell Inspiron 11z ára, ami meglehetősen alacsonynak tűnik: mindössze 399 dollárt fognak érte kérni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés