Kémfotó árulkodik a Haswell IGP-jének képességeiről

A Haswell kódnevű fejlesztés már bemutatkozott az idei IDF-en, legalábbis a processzormagok oldaláról, de az IGP pontos képességeiről még mindig nincs megerősített adat. A korábbi pletykák értelmében a Gen7.5 kódnevű architektúra GT1, GT2 és GT3 konfigurációban lesz elérhető, és rendre 6, 20, illetve 40 feldolgozóról szóltak a hírek. Ezek az adatok valószínűleg helytállóak, de megerősítés hiányában még ma is csak pletykának tekinthetők. Kiszivárgott azonban az első kémfotó a Haswell lapkáról, amelyből végre konkrét adatok olvashatók le.


[+]

Az asztali piacra szánt, legnagyobb lapkáról készített fotón a vörös rész jelképezi az IGP-t, és tökéletesen látszik a 20 darab EU, azaz Execution Unit. Az is látható, hogy a feldolgozók két darab tízes csoportba rendeződnek. A két tömb közötti részen az Ivy Bridge lapka IGP-jéhez képest szintén nincs látható változás, így nagy valószínűséggel egyetlen ROP blokk lesz, ami négy blending egységet jelent.

A Haswell IGP-jének GT2-es konfigurációjának felépítése tehát lényegében már nyílt titok, de a GT1 és a GT3 esetében még vannak megválaszolatlan kérdések, de ha a korábbi pletykák eltalálták a GT2-es verziót, akkor nagy valószínűséggel a másik két lehetőségre megadott adatok is helyesek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés