Májustól Magyarországon is elérhetőek lesznek a Panasonic 3D tévék

Bár a világ boldogabbik felén már egy ideje megvásárolhatóak a Panasonic Full HD 3D televíziói, Magyarországon eddig nem voltak elérhetőek ezek a modellek. Egészen május elejéig kell várnia a nagyközönségnek arra, hogy itthon is megvehessen egy ilyen jellegű készüléket.

Panasonic TX-P50VT20
Panasonic TX-P50VT20

Sajnos csak egyetlen modell kerül bele a kínálatba, amely a VT20 sorozat 50 hüvelyk képátlóval rendelkező televíziója, tehát ez azt jelenti, hogy a 65 colos készüléket egy időre elfelejthetjük. Mivel a Panasonic alapvetően még mindig a plazma technológiát favorizálja (bár a vállalat kínálatában ma már szép számban megtalálhatóak az LCD tévék is), ezért egyáltalán nem meglepő, hogy 3D tévéik is erre az eljárásra épülnek. Konkrétan a NeoPDP modelleknél már megismert összes jellemző megtalálható ezekben a megoldásokban, így például a 600 Hz-es technológia vagy a Viera Cast névre hallgató webes szolgáltatás.

A VT20 – az összes többi NeoPDP plazma televízióhoz hasonlóan – 0,001 ms válaszidővel büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy sikerült kiküszöbölni a zavaró csóva hatást, azaz az utánhúzást effektust. Többek között ez az egyik elsődleges magyarázata annak is, hogy a plazmát favorizálták a 3D tévék esetében is. A vállalat állítása szerint a gyors válaszidőnek köszönhetően a Panasonic készülékek esetében nem lép fel a Crosstalk vagy magyarul áthallás névre hallgató effektus, amikor is a bal szemnek szánt információkat még a jobb szem is látja, és ennek végeredményeként homályos képet érzékel a felhasználó.

Panasonic DMP-BDT 300
Panasonic DMP-BDT 300

Maga a 3D televízió elméletileg néhány hét múlva már megvásárolható lesz, ám az értékesítési csatornákkal kapcsolatban még nem szolgált konkrét információkkal a gyártó. Azt viszont már lehet tudni, hogy körülbelül 700 000 forintba kerül majd egy ilyen készülék, amiért cserébe a vásárló két aktív sutteres szemüveget is kap. Jó kérdés persze, hogy milyen térhatású anyag lesz elérhető a csodatévén, hiszen jelenleg egyetlen magyar műsorszolgáltató sem kínál 3D-s tartalmakat. Maradnak tehát a médialejátszók, így például a Panasonic DMP-BDT 300 névre hallgató 3D-s Blu-ray lejátszója, amelyhez jár két film is. Az utóbbi termékért körülbelül 140 000 forintot kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés