Hirdetés

Az MSI Wind netbookok is ráléptek a cédrus ösvényre

Az Asus EEE netbook sorozata után talán a második legismertebb mini notebook család az MSI Wind. Most, hogy lassan rendeződni látszik az új Atom processzorokba integrált grafikus vezérlő driver problémája, az MSI-nél is úgy döntöttek, hogy bevállalják a Cedar Trail platformot, mert ha az előző generációhoz képest nem is hoz hatalmas teljesítménytöbbletet, legalább fogyasztás tekintetében szépen teljesít.


[+]

Az egyszerű megjelenésű, 10 hüvelykes MSI Wind U180 fekete, fehér és levendula színű festésben lesz elérhető, a felületét pedig az MSI speciális IMR fóliája védi a karcoktól. A LED-es háttérvilágítású kijelző felbontása a karcsú nettopos szabványt hozza, 1024 x 600 pixel. A központi egység Intel Atom N2800 (1,86 GHz) vagy N2600 (1,6 GHz) processzor lehet, mindkettő 32 nm-es gyártástechnológiával készült, és dupla magot tartalmaz. Egyetlen memóriafoglalatába gyárilag 1 vagy 2 GB RAM kerül, az Intel NM10 chipkészlet korlátait figyelembe véve ez maximum 4 GB-ig tornázható fel.


[+]

Az adatok tárolására egy 250 vagy 320 GB-os merevlemez áll rendelkezésre. Vezeték nélküli kommunikációra 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0+HS adapter áll rendelkezésre, de a vezetékes hálózati aljzatot sem spórolták ki az összeállításból. Csatlakozók tekintetében teljesen átlagos, a szokásos fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett 2 x USB 2.0 port, egy D-Sub és egy HDMI látható. Ezen felül kártyaolvasót és VGA (0,3 MP) felbontású kamerát is kapott.


[+]

Háromcellás akkumulátorral tömege mindössze 1 kg, a gyártó által emlegetett 8 órás üzemidő eléréséhez viszont a hatcellás telep szükséges. Pontos vételára még ismeretlen, de az erősebb processzorral, a nagyobb akkumulátorral, 320 GB-os merevlemezzel és 1 GB memóriával egyes webáruházakban 349 eurós áron listázzák az MSI Wind U180-at.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés