Netgear D6300 802.11ac Wi-Fi router beépített modemmel

A Netgear idén tavasszal az elsők között mutatott be IEEE 802.11n Wi-Fi szabványnál jóval nagyobb adatátviteli sebességre képes 802.11ac hálózatokkal is kompatibilis útválasztót, amely az R6300 típusjelzést kapta. Lényegében ugyanezt a hullámot meglovagolva jelentették be az ADSL2+ modemmel egybeépített D6300 típust. A házon belül csak AC1600 jelöléssel ellátott új termék képességei nem csak a modem megléte miatt különbözik a korábbi, pusztán routerként üzemelő AC1750-nek becézett R6300-tól, ugyanis az újdonság 450 Mbps helyett csak 300 Mbps tempóra képes az "n" szabványon. Az új szabvány nincs korlátozva, ezt használva mindkettő 1300 Mbps elméleti maximumra képes.


[+]

Külsejét leszámítva a D6300 nem sokban különbözik modemet nélkülöző társától, ezúttal is letisztult, külső antennát nélkülöző megjelenést kapunk, csupán az alsó rész színezetét változtatták aranyról vörösesre. Az új funkció meglétéről a négyzetes előlapra helyezett plusz egy visszajelző LED, valamint a hátoldali Gigabit Ethernet vezetékes LAN aljzatok között fellelhető telefonvonal csatlakozó (RJ-11) árulkodik. Természetesen a hagyományos WAN (Internet) feliratú RJ-45 is megtalálható rajta, így bármilyen egyéb (szolgáltató által biztosított) modemmel is használható.

A jobb oldalon továbbra is fellelhető a Wi-Fi ki- és bekapcsolására, valamint a WPS csatlakozáshoz szükséges gomb, továbbá egy pár USB 2.0-s port – erre tárolók és nyomtatók köthetők, 3G stickek támogatásáról nem esik szó. Szolgáltatásokban sincs hiány, WPS-től a DLNA-n át az AirPrint-ig minden elvárható megoldást támogat. Szoftvere is fejlett, a forgalom és a látogatott oldalak a legkülönfélébb mobil eszközökről monitorozható és szűrhető.

A Netgear D6300 megjelenése októberben várható, de árat egyelőre a gyártó nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés