Hirdetés

Samsung Galaxy Note 10.1, a megduplázott méretű firkálós tablet

A Samsung Galaxy Note tablet-telefon hibrid elég vegyes érzéseket váltott ki az emberekből, a gyártó legújabb Note tagja, a 10.1 viszont már valamivel piacképesebb eszköznek tűnik. A hivatalos bejelentésre a mai nappal Barcelonában induló MWC (Mobile World Congress) keretein belül kerül sor, ahonnan helyszíni, részletes beszámolókat egyébként az idén is a Mobilarena csapata szolgáltatja a hazai érdeklődőknek. A Samsung igen népes tablet kínálata úgy tűnik, hogy lassan két fő kategóriára szakad: az egyik oldalon a tisztán tapogatásra felkészített „Tab” eszközök sorakoznak, még mellettük a stylus-os bevitelre is alkalmas „Note” széria kezd körvonalazódni.

Az 5”-es Galaxy Note-hoz hasonlóan természetesen a 10.1-es variánsban is a mellékelt beviteli eszközön, az S Pen-en van a hangsúly, mely lényegében egy olyan kapacitív stylus, mely nyomásérzékeny és egy programozható nyomógombot is tartalmaz. Ezzel a 10,1”-es, 1280x800 pixel felbontású kijelzőn kiválóan jegyzetelhetünk, rajzolhatunk és szerkeszthetünk, a gyártó abszolút tollszerű élményt ígér. Tehát akár egy szteroidon érlelt Galaxy Note-nak is tekinthetnénk az új jövevényt, azonban a méretén kívül van egy lényeges különbség: a 10.1 nem kapott GSM modult, vagyis a hagyományos értelemben vett telefonálásra alkalmatlan. Persze a Wi-Fi, Bluetooth 3.0 és HSPA+ adatkapcsolatokat támogatja.

A kijelző mögött igen erőteljes hardver munkálkodik, a középpontban egy 1,4 GHz-es, duplamagos SoC található 1 GB memória és választható 16, 32 vagy 64 GB háttértár kíséretében, mely microSD memóriakártyával további maximum 32 GB-tal bővíthető. Szerencsére a szoftveres részleg is naprakész, az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszeren a legújabb Touchwiz felület fut, ráadásul olyan új, előtelepített programokkal érkezik, mint az Adobe Photoshop Touch és az Adobe Ideas. További extraként megemlíthető a hátlapi 3 MP-es és az előlapi 2 MP-es kamera, valamint a GPS és Glonass navigációs készség. Vételára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés