Samsung Galaxy Player 5.8 – PMP hatalmas zsebbel rendelkezőknek

A Samsung az iPhone-iPod Touch páros analógiája alapján a Galaxy telefonok mellé megalkotta a Galaxy Player PMP-ket, amelyek egy túlméretezett, GSM modul nélküli androidos okostelefonnak tekinthetőek. A sorozatban már eddig is számos méretkategória látott napvilágot, azonban a gyártó úgy döntött, hogy szükség van még egy eszközre, így született meg a Samsung Galaxy Player 5.8.


[+]

A név alapján nem nehéz kitalálni, hogy a tábla 5,8 hüvelyes képátlóval rendelkezik, ami több szempontból is furcsa. Először a Galaxy Player, WiFi és Note sorozatokban már így is fellelhető volt többek között 3,6, 4,0, 4,2, 5,0 és 5,5”-es mobil eszköz, így egy 5,8”-es modell bevezetése nem feltétlenül indokolt. A másik probléma pedig azzal van, hogy a Player sorozat elméletileg olyan PMP-ket takar, amelyek egy nagyobb okostelefon fizikai adottságaival rendelkeznek, vagyis adott esetben zsebre tételük sem szabadna gondot okozzon. Ehhez képest a Galaxy Player 5.8 221 grammos tömegével még csak együtt lehet élni, viszont 165,58 x 85,9 x 10,8 mm-es kiterjedésével már aligha nevezhető „zsebbarátnak” a készülék.


[+]

A kijelző maga nem egy csúcsmodell, a TFT panel felbontása qHD (960x540 pixeles). A középpontban álló SoC pontos típusa még ismeretlen, mellette 1 GB RAM és 16 vagy 32 GB kapacitású háttértár foglal helyet, utóbbi microSD memóriakártyával szabadon bővíthető. Az előlapi kamera sem valami jövőbe mutató a maga VGA felbontásával, bár kommunikációra éppen elégséges lehet. Az viszont dicséretes, hogy GPS modul található a fedélzeten, így egy szép nagy navigátor feladatkörének ellátására is alkalmas. A Player 5.8 táplálásáról egy 2500 mAh-s akkumulátor gondoskodik.


[+]

Android 4.0 operációs rendszerrel érkezik, ezt remélhetőleg záros határidőn belül követi a 4.1-es frissítés. Megjelenési dátuma és vételára még ismeretlen, de nem kizárt, hogy a napokon belül induló IFA 2012 alkalmával további részletekre derül majd fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés