Hirdetés

Timeline-gyilkos notebookok közelednek

Új notebookszériát mutatott be az Asus. Hamarosan megjelennek ugyanis az UL, azaz UnLimited sorozatú, CULV-ra épülő hordozható számítógépek, amelyekkel valószínűleg az Acer népszerű Timelinejainak uralmát szeretné megtörni a gyártó. A karcsú noteszgépek az egyik legutóbbi alacsony fogyasztású processzorral, az Intel Core 2 Duo SU7300-zal rendelkeznek, amely 1,3 GHz-en dolgozik 3 MB gyorsítótárral kisegítve. Az integrált grafikus mag mellett egy diszkrét, 512 MB-os memóriát használó NVIDIA GeForce G210M videokártya is került a masinába. Amennyiben nincs szükség nagy grafikai teljesítményre, az Asus GraphiX Boosttal ki lehet kapcsolni azt, és a jóval alacsonyabb fogyasztású integráltra válthatunk. Ezáltal az akkumulátor működési ideje is megnövelhető, a gyártó szerint akár 12 órára. Ebbe besegít a Power4Gear szoftver is, amivel négy energiagazdálkodási profil közül választhatjuk ki az adott szükségleteknek megfelelőt. Az alig egy hüvelyk vastag készülékekben nagyfelbontású 16:9-es képarányú kijelzők lapulnak a szálcsiszolt alumínium borítás alatt.

Eddig négy alapmodellről érkeztek hírek, ezek UL20, UL30, UL50 és UL80 jelöléssel jelennek meg. A legkisebb UL20A 12,1"-os LED háttérvilágítású monitora 1366x768 pixel felbontású, amit egy Intel GMA 4500MHD grafikus mag hajt meg. Processzorként 1,3 GHz-es Core 2 Duo (SU7300), 1,4 GHz-es Core Solo (SU3500) vagy 1,2 GHz-es Celeron (SU2300/743) alkalmazható. Emellett 4 GB memória és akár 320 GB háttértár lehet a másfél kilogrammos Asusban. Az UL30A már kicsivel nagyobb, 13,3 "-os kijelzőjű. A rendszer nagyon hasonló felépítéső az UL20-hoz képest, ugyanúgy a Mobile Intel GS45 chipsetre épül, tömegre is megegyezik és ennek sincs optikai meghajtója, viszont fél terabájtos merevlemezzel is kapható. Az UL50A és UL50Ag már 15,6"-os képernyővel megáldott gépek, bár a felbontás nem változott. A méret növekedése miatt a tömeg is gyarapodott, immár 2,1 kg-ot nyomnak notebookok. A két típus közt a különbséget az eltérő processzorok jelentik. Az UL80Ag és UL80V közt már kicsivel nagyobb a változás. A 14 hüvelyk képátlójú noteszek közül az utóbbi verzióban megtaláljuk a fent említett diszkrét videókártyát, a GeForce G210M-et, amit az NVIDIA 512 MB kapacitású DDR3 RAM-mal látott el. Ugyanez került az UL50Vg-be is.

A notebookokban SRS Premium hangzást támogató Altec Lansing hangszórók vannak elhelyezve, továbbá webkamera és természetesen a Wi-Fi modul is a rendszer részét képezik. Ezenkívül a két legkisebb gép kivételével DVD-író is tartozik hozzájuk. A megkapó külsejű laptopok Windows Vistával érkeznek, de később frissíthetőek Windows 7-re.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés