Új dimenzióba lépve

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Samsung lesz az egyik első vállalat, amelyik Full HD 3D tévékkel jelentkezik a közeljövőben. A Bécsben megrendezett Európai Samsung Fórumon lehetőségünk nyílt egy kicsit közelebbről is szemügyre venni a termékeket.

Mint azt BooKeun Yoon, a kijelző üzletágvezetője megerősítette, márciusban már Európában is elérhetőek lesznek az első 3D televíziók, egészen pontosan három LED háttérvilágítású LCD modell (C7000, C8000 és C9000), és némi meglepetésre idővel plazma technológiára épülő készülékek is.

Minden 3D tévé rendelkezik beépített Ethernet csatlakozóval, képesek a vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére, és lehetővé teszik különböző netre épülő alkalmazások, szolgáltatások kezelését. Így közvetlenül elérhető segítségükkel például a Cartoon Network, a különböző zenei tartalmakat szóró AudioLounge, a Dailymotion nevű videó- és a Picasa névre hallgató fényképmegosztó oldal.

További újdonság, hogy a termékek elméletileg érintőkijelzős távirányítókkal vezérelhetőek majd, amelyek nagyjából úgy festenek, mint egy okostelefon. Ez egész jól hangzik, és végülis a kipróbálás után arról is meggyőződhettünk, hogy egészen működőképes megoldásról van szó. Az azért első látásra valószínűnek tűnik, hogy a konzervatívabb felfogásúak és az idősebbek nem fognak könnyen megbarátkozni ezzel az eszközzel.

A 3D tévék is biztosan megosztják majd a közönséget. Az tény, hogy a felbontás és a színek rendben voltak, ám az is igaz, hogy bizonyos tartalmak esetén egyszerűen még nem működik tökéletesen a dolog. Amikor a kisgyerek buborékokat fúj, amikor a delfin és a jegesmedve pancsolnak a víz alatt, az nagyon rendben van. Ám a sporttartalmak esetén már akadtak gondok. A gyors mozgások megjelenítése során bizony előfordult, hogy akadozott a kép, ami egy idő után kimondottan zavaró volt. Előfordult az is, hogy teljesen életszerűtlennek tűnt a kép, túlszaturáltak voltak a színek, sőt az egyik koncertfelvétel alatt még egy-két szellemkép is becsúszott.

Óriási fegyvertény, hogy a Samsung az elsők között rukkol ki otthoni használatra szánt háromdimenziós tévéivel, de az is tény, hogy a 3D verseny még korántsem dőlt el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés