Alacsony árcédulával és 5 dBi-s antennákkal érkezik a Zyxel NBG-418N routere

Eltartott egy darabig, de most már elmondhatjuk, hogy az IEEE 802.11n szabványú eszközök végleg átvették a stafétabotot a korábbi "g"-s szabványtól. Ennek egyik jele, hogy a piacon már egészen olcsón, ötezer forint környékén is találunk olyan darabokat, amik tökéletesen alkalmasak az átlagos otthoni internetezők igényeinek kiszolgálására, de mégsem a kínálat legalját (a 150 Mbps szabványt) képviselik.


[+]

A Zyxel is ebbe a kategóriába szánja legújabb útválasztóját, az egysávos NBG-418N-at, mely természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi szabványon kommunikáló vezeték nélküli eszközökkel. A 2,4 GHz-es sávon kommunikáló eszköz 300 Mbps elméleti átviteli tempót ígér, négy vezetékes LAN és egyetlen WAN feliratú RJ-45 portján pedig 10/100 Mbps tempót diktál. A 2x2 MIMO router 2 antennája nem cserélhetők, de a gyártó alapból 5 dBi nyereségű darabokat szerelt fel, így az átlag felhasználó számára ez vélhetően elegendő lesz.


[+]

Extrákból – példának okáért USB, több SSID, vendég mód – nem igazán jutott az eszközbe, de a Zyxel nem feledkezett meg a manapság kötelező funkciók beépítéséről, mint a QoS csomagütemezés, WPS csatlakozási lehetőség, SPI tűzfal. Némi energiatakarékos megoldásra is futotta: a vezetékes részen a kábel hosszától függően szabályozza a teljesítményfelvételt, megadott időintervallumban a vezeték nélküli hozzáférés kikapcsolható, valamint a Wi-Fi teljesítmény több lépcsőben szabályozható.

A Zyxel NBG-418N sikerét a hazai piacon az ára hozhatja meg, ez ugyanis bruttó 6990 Ft lesz hivatalos forrásból, amiért magyar menüs eszközt kapunk, 3 év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés