Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    Nekem, most 512-es az MBP, iden cserelek (ahogy jon az M3), abban mar 2 TB lesz. Miert? Mert nem jo a szoftver. A felhasznalasom, kb semmit sem valtozott a gep vasarlasa ota (*** 2018). Akkor azert lett 512 GB, az alap 128 GB helyett, mert a gep, amirol "upgradeltem", abban 256 volt es 20-30 GB volt uresen. Az upgrade utan 200-300 GB volt az ures helyem, ami idokozben elkopott. Nyilvan ez ujabb 5 ev history, ami folyamatosan hizik.

    A ~/Library/Developer mappaban az Xcode mindig megeszi a helyet, ez akar 100-120GB is lehet, nekem kell takaritani utana (regi, mar nem kello iOS verziokbol ittmaradt dolgok). Hiaba van bekapcsolva a Messages in the Cloud, 45 GB az iMessage historym, amibol nem akarok torolni, igy viszont a gep ragaszkodik ahhoz, hogy ezt offline tarolja (a telefon is). Be van kapcsolva az iCloud Photo Library is, az is, hogy optimizalja a tarhelyet, de ez is allando jelleggel 20-100 GB tarhelyet foglal. Plussz, valamilyen oknal fogva, a megosztott albumokat mindenkeppen itt tartja nalam, offline. Az offline tarolast nem tudom torolni, csak ha torlom a megosztast. Kulso diszkre nem teheted at az Photo Libraryt, ha az a rendszer library, ugyonigy, az iMessage history se mehet kulsore (pl az iPhoneon is elfoglal a full felhos iCloud Photo Library 12 GB-t (100ezer elem thumbnailje gondolom), a Messages meg 29 GB-t, ezzel kb szinte be is telne egy 64 GB-s telefon :D..., dehat ugye, ezek, ott, nem tudnak programozni).

    Azt is ertem, hogy van nekunk olyan, hogy purgeable space (ezt de jo lenne kikapcsolni...), de sok esetben ez sem mukodik elegge jol, mert lassan jon ra, hogy torolnie kell, pl. ha le kell rantanom egy 100 GB-s imaget, amihez lenne eleg hely, ha lepucol minden purgeablet, akkor 2-3x el kell inditani a masolast, mire kitakaritja es felfer minden.

    Szoval, a kenyelem azt diktalja, hogy most 2 TB storage legyen az uj gepben.

    ***: 2018-ban meg kulon volt egy iMacem (1TB storage) es egy MBP-m (256 GB storage), ezt egyesitettem 1 uj MBP-ben (512GB storage).

Új hozzászólás Aktív témák