Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz anaqer #90187 üzenetére

    En, rengeteg LX es BX-es alaplapot lattam, EX/ZX chippel szereltet pedig alig, es 66MHz-s ZX-et pl soha). De 810-es lapbol se sokat a VIA133, vagy a sima BX-hez kepest. Ugyonakkor brand gepbol, amibe gyarilag celeron kerult egyet sem lattam, amibe ne EX/ZX/810 lett volna. Gondolom jart jelentos kedvezmeny, ha leadtal rendelest 10k Celeron 266-ra es hozza 10k EX-re, igy a brand gyarto ezt valasztotta. A sima, mezei alaplapgyarto, meg tisztaban volt vele, hogy abban a tetelben, amennyiben o rendeli, a BX-nel 10-15% olcsobb EX nem erte meg, mert az egesz alaplapon nyert volna vele mondjuk 5% max 10% arat. A brand gepbe rakott Celeron melle, pedig tokeletes volt az EX/ZX.

    A brand gepeket vasarlo irodak, iskolak nem foglalkoztak azzal, hogy a Celeron overclockolhato. Az otthoni gamer vilag Celeronositasa nem szerepelt az Intel tervei kozott.

    Szerk: Eloturtam az LX datasheetet. Tudjuk, hogy az LX is jo Celeronhoz, viszont a datasheet megsem emlegeti ezt. Tehat, mig egy ASUS, Abit siman belerakta a BIOS-ba a Celeron tamogatast, egy Compaq, Dell, ha kovetni akarta a szabalyokat, akkor ezzel nem foglalkozott. Plane, miert is foglalkozott volna, hiszen az o partneri szintjen, valoszinuleg mar nem jutott hozza LX-hez akkora mennyisegben, amelyre szukseg lett volna, a BX pedig nem erte meg a low budget szegmenshez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák