Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz DarthSun #90684 üzenetére

    Én kb hetente egyszer megyek gépet kalapálni mindenféle népekhez, de második generációs i5nél újabbat még életemben nem láttam senkinél (leszámítva a laptopokat). Ezek nyilván átlagemberek, nem geekek, mert akkor fel tudnának maguknak telepíteni pl egy nyomtatót egyedül is.

    Amiket látni szoktam desktop formátumban, azok Core2Duo, Athlon2 x3, x4, i5-ből a 2xxx-es változat. Eddig egy DDR4-es gépet láttam ismerős ismerősénél (aki need for speed undergroundozik rajta, így, 2023ban).

    Laptopban általában újabb chipek vannak, ott szinte kizárólag i3 vagy i5, mert az teljesen széthullik nekik, és ezért 2-3 évente cserélni kell, de ahol egy robosztusabb laptop van, ott is core2duo van általában, vagy hasonló korú Atom.

    Ami alap, az a 64 bit, az alatt már elküldöm őket... máshova, de időnként pentium M is előkerül, csak ahhoz már nem vagyok hajlandó hozzányúlni nekik.

    Fontos megemlíteni, hogy ez nem elsősorban a szegénységtől függ, hanem egy átlagember számára nincsenek olyan vonzó újdonságok már egy újabb generációs számítógép megvásárlásakor, amik arra sarkallnák őket, hogy kiadjanak 50-100 ezreket. Így aztán másra költik a pénzüket.

    [ Szerkesztve ]

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák