Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz paprobert #62040 üzenetére

    A zen2->zen5c átmenet szerintem hozzávetőleg 50-60%-os IPC növekedést is jelenthet nem számolva frekvencia növekedéssel. Magszámot nem szokás növelni, de azt esetleg meg lehet kockáztatni, hogy 16 SMT nélküli magot alkalmaznak. Legalábbis volt egy olyan info, hogy magonként lesz megállapítható, hogy van-e SMT.

    De ennél szerintem sokkal fontosabb és időszerű az AVX512 és más AI utasítás és/vagy gyorsító beépítése.

    A GPU tekintetében szerintem hasznos lesz majd az RDNA3-ban megjelent "béta" fícsörök, mint a szuper tranzisztorsűrűség vagy dual-issue. Lehet, hogy megéljük, hogy az RDNA3 fine wine lesz.
    A CU-k számát biztos növelik - a pro erről szokott szólni. A pletykák 36-ról 60-ra növelésről szólnak. Ugyanakkor szerintem az AI mellett megérhetett az RT is, hogy komolyabb támogatást kapjon.

    De azt is gondolom, hogy a chipletes gyártástéchnológia is van már azon a szinten, hogy konzolban használatba vegyék. Ezzel elérhető, hogy ne legyen olyan drága, vagy épp extra cache-sel lehet felülről megáldani.

    Szerintem jóval több potenciál van ebben akár N4P+N6-on gyártva is, mint 30%. És ezek szerintem mind olyan dolgok, amiket a visszafelé kompatibilitás érdekében le lehet tiltani.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák