Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sisi22

    tag

    válasz instantwater #34534 üzenetére

    agyrém, hogy ideköltözik az ember, és kevesebb, mint egy évtized alatt olyan problémákat generálnak neki, ami miatt eljött keletről.

    Ez egy nagyon rossz szemleletmod, es ha ebben vagy, akkor csak azt tudom javasolni, hogy inkabb add fel a tulajdonosi szerepet es valassz inkabb a rugalmasabb alternativak kozott.
    A tulajdonlas, befektetes hosszu tavra szol, arra kell tervezni, es mar egy evtizede lathato volt, hogy ismet visszajonnek a korabbi megoldatlan gondok, csak erosebben. A MNB mar korabban jelezte, hogy a maginflaciot (!) 7%-os szintre varja, a hozzaertok azonnal ertettek, hogy egy-ket evig folyamatos romlo tendenciakat boritekolnak, a FED vezetoi folyamatosan kommunikaltak, hogy fogalmuk sincs, hany evig fog novekedni az inflacio es az EKB nemcsak kovette oket, hanem ratett egy lapattal az allamadossagi korlat "ideiglenes" megszuntetesevel.

    Aki mortgage-ben van, vagy azon gondolkozik, annak azzal kell szamolnia, hogy nominalis erteken a jelenlegi torlesztesek duplajat, vagy tobbet kell majd fizetnie par even belul, es mellette a "kurrens" termekek arai is jelentosen megemelkednek majd, legalabb ot evre kell elore tervezni, es nem csak "koltsegvetest", hanem cash-flow-t is, es szuk keresztmetszetre, mert ha csak egyetlen honapra kimarad a torlesztes, minden borulhat.

    Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

Új hozzászólás Aktív témák