Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    Hát, skacok, nem semmi árak vannak Magyarországon (vagy legalábbis Budapesten). Majdnem kiszédültem az első CBA-ból, amikor beugrottam egy kis harapnivalóért még pár napja, amikor mentem egy találkozóra rögtön a reptérről.

    Nagyon sok minden hasonló árban van, mint mondjuk egy Sainsbury's-ben, átlagban talán 15%-kal kerülnek kevesebbe az élelmiszer (és élelmiszer jellegű) termékek, ami ismervén a fizetésbeli különbségeket a két ország között elég sokkoló.

    A vendélglátó helyeknél is hasonlót tapasztalok, a két egykori törzshelyemen 1000, illetve 1100 forint már egy flat white (Londonban jellemzően 2.9-3.2 font, ami durván 1300-1450 forint napi árfolyamon), egy szelet sajttorta szintén 1000-1100 forint. Emlékszem, amikor még 790 volt egy szelet flódni, tegnap 1690-et fizettem érte, azt hittem, leesem a székről.

    A fürdő belépők jelentősen drágultak. Egy Rudasba hétköznap 6500, hétvégén, illetve ünnepnapokon 9200 forintért lehet bemenni, de január 1-től 35%-kal (!) nőnek majd az árak, 8600, illetve 12200 forintra, ami már-már a luxus kategória, ha azt vesszük, hogy a nettó átlagbér Budapesten jelenleg 280 ezer forint (a KSH szerint legalábbis). Nem is lepődtem meg, hogy nagyrészt külföldiek voltak a fürdő területén belül, bár volt egy fura élményem, amikor átadta nekem egy úriember az öltözőt, megjegyezte, hogy "ezek a kib@szott külföldiek, miért jönnek ide?".

    Első éjszaka taxival mentem vissza a lakáshoz és mikor elővettem a telefonomat megkérdezte, hogy jajj, nem tudnánk inkább készpénzzel elintézni? Mondtam, hogy sajnos angol bankkártya van még nálam, úgyhogy kénytelen lesz használni a terminált, utána pedig kellemes ünnepeket kívántam, mire a válasz az volt, hogy "ja, kellemes...dolgozni fogok". Hát, vazze, akkor pukkadj meg, most mit mondjak erre :) Mindig arra jövök rá, hogy ez az általános lehangoltság és búval b@szottság nekem már nem fér bele a mindennapokba, a helyenként megjátszott jókedv még mindig felemelőbb Londonban.

Új hozzászólás Aktív témák