Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    válasz instantwater #38020 üzenetére

    Valószínűleg arról van szó inkább, hogy ezt a legegyszerűbb kivitelezni és implementálni, hiszen elég törvénybe vagy jogszabályba iktatni, hogy mely terméknek mennyi lehet a maximális egységára (pl. egy liter 2.8%-os tej vagy egy közepes méretű tojás darabára (itt valószínűleg azt is megszabnák, milyen nehéz lehet egy ilyen tojás elkerülve azt, hogy az eddigi kisméretű tojásokat átcímkézzék közepesre)).

    Bár jól esne, de én például (szerencsére még) nem szorulok rá ilyen "árstopokra", ugyanakkor sokan mások viszont sajnos nem nagyon tudnak már hol megfogni pénzt. Tehát a probléma ugyanaz a magyar és a jelenleg tervezett brit jogszabályban, hogy nem azokat célozzák meg vele, akiknek ez valóban tényleges segítség lenne.

    Bár nem vagyok gazdasági szakember, de lehetne utólagos visszaigénylés bizonyos keresetű háztartásoknál vagy valamiféle utalvány rendszer (akár fizikai, akár digitális) bevezetése/kiterjesztése (bár itt egyenként kellene megállapodni minden gazdasági szereplővel, ami a kisvállalkozásokat negatívan érintené), és a többi. Ezer millió példa van rá, hogyan lehetne célzott segítséget nyújtani, de azokkal mind sokkal-sokkal több munka lenne, mint hozni egy jogszabályt, ami mindenkire egyformán vonatkozna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák