Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    válasz escsé #30897 üzenetére

    Győri panellakásban laktam 2 fajtában is. Mindkettőnél a konyha és a fürdőszoba között 5 centis betonfal volt. Az volt a különbség, hogy az elsőnél (ami a 2. előtt kb. 10-15 évvel készült) a fürdőt külön emelték be, és annak is volt fala, a kettő között hézag. A 2. lakásnál meg egyetlen 5 centis fala volt a két helyiségnek. Ezzel akkor szembesültem, mikor bátran fúrtam a konyhafalat a hézagra várva, ehelyett a fürdőben esett le a csempe. Nem tudom, mennyire volt ez annak idején szabvány, de a győri házgyár még Csepelre is szállított panaleket a fénykorában, meg persze egész Észak-Dunántúlra. Meg még volt néhány házgyár, ami ugyanazt építette. Úgyhogy az 5 centis beton bizony valószínű.

    Azzal együtt lehet ilyen falra is felrakni konyhaszekrényt, nekem is sikerült, műanyag tiplivel is, de ma már fémmel csinálnám. Az ütvefúrót nagyon óvatosan kell kezelni, gyakran ellenőrizni, megállni, legalábbis én így tudtam megcsinálni később rombolás nélkül.

    Azzal az először felrakott Ikea-stílusú akasztóval bátran lehet felrakni szekrényeket, nem kell tőle félni. És valóban a szekrény oldalsó elemére kell rakni, működni fog.

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák